Uhićen reper Buba Corelli

Buba Corelli
Buba Corelli

Amar Hodžić, poznatiji kao Buba Corelli, uhićen je nakon jučerašnjeg incidenta odnosno pucnjave u sarajevskom naselju Stup, potvrđeno je za Avaz iz policije. Podsjetimo, incident se dogodio oko 16:30 sati te da su policajci zatekli dvije ozlijeđene osobe.

Iz MUP-a ŽS je potvrđeno da osobe koje su zadobile ozljede nisu ranjene iz vatrenog oružja, već se radi o ozljedama zadobivenim u tučnjavi.

Avaz saznaje da je Corelli uhićen u ulici Ljubljanska gdje je zatečen u vozilu. Tom prilikom pretreseno je i njegovo vozilo. Tereti se za izazivanje opće opasnosti, nošenje oružja i nanošenje teških tjelesnih ozljeda. Priveden je i Hodžićev rođak Omar Curić, a policajci su kod njega pronašli dva pištolja.

Još se traga za jednom osobom koja je prilikom pucnjave bila u Mercedesu. Za tim autom je raspisana potraga. Buba Corelli se nalazi u prostorijama za zadržavanje MUP-a ŽS i čeka se da ide pred tužitelja.

Povodom jučerašnjeg incidenta, poznati reper Corelli jučer je za Avaz kazao: "Ja, Amar Hodžić, sam se našao u pogrešno vrijeme, na pogrešnom mjestu i nikako nisam povezan sa nemilim događajem".