VIDEO  SARAJEVO Pucano na Bubu Corellija i njegovog rođaka

pucnjava
Screenshot

U ulici Džemala Bijedića u sarajevskom naselju Stup danas oko 16:30 sati došlo je do pucnjave u kojoj su ozlijeđene dvije osobe, potvrđeno je za "Avaz" iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Županije Sarajevo.

- Na mjesto događaja izašli su policajci te su zatekli dvije ozlijeđene osobe - dodali su iz Operativnog centra MUP-a ŽS.

Ozlijeđeni su prevezeni u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. O kojem stupnju ozljeda se radi za sada nije poznato.

„Avaz“ je došao u posjed snimke na kojem se vide dramatične scene kojima su svjedočili građani.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kako se neslužbeno doznaje, izvjesni Pirić zvani Pirke, čijem ocu su nedavno digli vozilo u zrak, navodno je pucao Omara. Omar je, inače, rođak Amara Hodžića, poznatijeg kao Buba Corelli.

Tom prilikom, prema nepotvrđenim informacijama, ranjen je Omar.

Također, jedna osoba je zadržana na mjestu događaja. Za sada nije poznato da li se radi o svjedoku nemilog događaja ili akteru napada.

Amar Hodžić (Buba Corelli) rekao je kako se samo našao na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme.

'Povodom današnjeg incidenta koji se dogodio, došlo je do spominjanja mog imena. Ja, Amar Hodžić, sam se našao u pogrešno vrijeme, na pogrešnom mjestu i nikako nisam povezan sa nemilim događajem' – rekao je Corelli.