FOTO  Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HR HB Mostar: Priopćenje za javnost

Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HR HB Mostar je utemeljena 1995. godine kao sljednica Općinskog stožera HVO Mostar u čijoj temeljnoj nadležnosti je zastupanje prava branitelja i zaštita vrijednosti koje su proizašle iz Domovinskog rata.

Ono što je neprihvatljivo je kako danas politika želi određivati koje osobe mogu predstavljati Udrugu i koja Udruga može zastupati branitelje Mostara.

Drugim riječima umjesto Sabora Udruge gdje vodstvo Udruge treba birati većina članova Udruge događa se da ministar pravosuđa HNŽ Suad Balić, Aldin Širić i njegovi djelatnici određuju tko će biti predsjednik i novo rukovodstvo Udruge.

Konkretno u tijeku je reorganizacija Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HR HB Mostar, koja želi izmijeniti Statut Udruge i prilagodit ga novim zakonskim propisima, ali u međuvremenu jedna skupina branitelja je nestatutarno pokušala sazvati izborni Sabor Udruge i izabrati novo vodstvo što je naša Udruga osporila nizom argumenata.

Ne može se tako sazivati Sabor Udruge posebno ako većina nisu članovi Udruge.
Ali to ne smeta ministru Suadu Baliću i njegovim djelatnicima da koriste političku poziciju kako bi pogodovali pojedincima nauštrb većini članova Udruge, koja želi legalne i legitimne predstavnike Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HR HB Mostar.

Postavlja se otvoreno pitanje u čijem interesu Ministarstvo na čelu s ministrom Suadom Balićem sve ovo radi?

UDRUGA DRAGOVOLJACA I VETERANA
DOMOVINSKOG RATA HR-HB MOSTAR

Prim.Prof.dr.sc. Miljenko Lugonja