Mandić ponovno predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana HVO HN u HNŽ-u

Mandić ponovno predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana HVO HN u HNŽ-u

Sabor je počeo intoniranjem ''Lijepe naše'' te se minutom šutnje odala počast svim poginulim i umrlim dragovoljcima domovinskog rata.

U radu sabora su sudjelovala 53 zastupnika delegirana od 8 općinskih podružnica: Rama, Konjic, Jablanica,Čitluk, Stolac, Čapljina, Neum i Ravno. Kao gosti su nazočili ministar za pitanja branitelja u vladi HNŽ-a Oliver Soldo, predsjednik UDVDR-HVO-HB Nikica Tomić, predsjednik udruge nositelja ratnih odličja HVO-HB Lazar Martinović, predsjednik UDVDR Središnja Bosna Drago Smoljo te kao domaćin načelnik opčine Ravno Andrija Šimunović koji je u svom obraćanju na samom početku pozdravio sve nazočne zastupnike i goste i poželio uspješan rad sabora.

U izlaganju i pozdravnom govoru ministar Oliver Soldo je posebno apelirao na jedinstvo braniteljskih udruga u okviru koordinacije na svim razinama te nastavak borbe za prava pripadnika HVO-a.

Nikica Tomić i Lazar Martinović su u svojim obraćanjima prezentirali zastupnicima u kojoj fazi su zakon o udrugama od posebnog društvenog značaja te zakon o pravima razvojačenih branitelja koji bi uskoro usuglašeni trebali ići u parlamentarnu proceduru.

Aktualni predsjednik Dragan Mandić u izvješću o radu u proteklom razdoblju istaknuo je objektivne probleme u radu udruge te najavio aktivnosti u budućem radu.

Za predsjednika je ponovno izabran Dragan Mandić, dopredsjednici su Branimir Pavlović, Mirko Matić, Mijo Šarčević i Stojan Šutalo, te su izabrani članovi vijeća, nadzorni odbor i Sud časti udruge.