UBOJSTVO U GORICI Određen pritvor 50-godišnjaku zbog ubojstva dvije osobe, poznata i najmanja zatvorska kazna

Gorica ubojstvo Jozo Jasak

Određen je pritvor za Jozu Jasaka koji je prije 4 dana u Gorici kod Gruda ubio Matu Grizelja i Velimira Bušića, a još dvije osobe teško ranio.

"Sudac za prethodni postupak Županijskog suda Široki Brijeg je nakon održanog ročišta za razmatranje prijedloga Županijskog tužiteljstva ŽZH Široki Brijeg donio rješenje o određivanju pritvora u trajanju od mjesec dana osumnjičenom J. J. (1972.) kojem se stavlja na teret da je dana 4. 8. 2022. godine počinio kazneno djelo ubojstva na štetu M. G. i V. B., kazneno djelo ubojstvo u pokušaju dvije osobe, kazneno djelo izazivanje opće opasnosti i kazneno djelo nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari", potvrdili su za hercegovina.info iz Tužiteljstva ŽZH.

Jasaku je određen pritvor zbog opasnosti od bijega, bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi sa sigurnošću mogao utjecati na iskaze svjedoka, odnosno ometati kazneni postupak utjecajem na te svjedoke te postojanja opasnosti da će ponoviti kazneno djelo odnosno počiniti kazneno djelo kojim prijeti i to kazneno djelo ubojstva iz čl. 166. st. 1. KZ F BiH.

"Za kazneno djelo ubojstva može se izreći kazna zatvora najmanje 5 godine, zbog posebno teškog počinjenog kaznenog djela s obzirom na način izvršenja i posljedice, kao i zbog toga što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda s obzirom na sve okolnosti počinjenja kaznenog djela. Tužiteljstvo će nastaviti intenzivno raditi na provođenju potrebnih istražnih radnji u cilju okončanja istrage", kazala je Petrunjela Matijević, glasnogovornica Županijskog tužiteljstva u Širokom Brijegu.

Podsjetimo, nemile scene u kasnim satima dogodile su se na tradicionalnom derneku koji se održavao povodom proslave sv. Stjepana u župi Gorici-Sovići. Kako smo pisali sve je nastalo zbog svađe unutar caffe Zmaj, a počinitelj je nakon toga otišao po automatsku pušku 'kalašnjikov' te pucao po više osoba od čega je dvoje odmah preminulo, a dvoje ozlijeđeno.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.