Tuzlak priznao da je prijetio glavnoj tužiteljici, dobio godinu uvjetnog zatvora, a oduzeli mu računalo

Tuzlak priznao da je prijetio glavnoj tužiteljici, dobio godinu uvjetnog zatvora, a oduzeli mu računalo
Arhiva

Optuženi Petrović Ranko rođen 1990. godine u Tuzli, u nazočnosti odvjetnika, u potpunosti je priznao krivnju za kazneno djelo - napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, otkrivanju ili uhićenju slobode počinitelja kaznenog djela iz članka 241b. stavak 1. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine, za koje ga tereti optužnica Tužiteljstva BiH od 25.09.2020. godine.

Sukladno sporazumu, za optuženog je predložena uvjetna kazna zatvora u trajanju od 1 godine, koja se neće izvršiti ukoliko optuženi u roku od 2 godine, ponovo ne počini kazneno djelo.

Optuženi je priznao da je tijekom ožujka 2019. godine, putem izjava na internet portalu, uputio ozbiljne prijetnje glavnoj tužiteljici Gordani Tadić, koja predstavlja i rukovodi Tužiteljstvo BiH i nalazi se pod 24 satnom policijskom zaštitom, pozivajući na napad i pucanj na glavnu tužiteljicu, što je kod navedene izazvalo ozbiljan strah i uznemirenost, kao i uznemirenje javnosti.

Optuženi je prilikom sporazumnog priznanja, uputio i izvinjenje zbog počinjenog nedjela te izrazio kajanje. Sukladno sporazumu, od optuženog će se oduzeti sredstva korištena za izvršenje kaznenog djela, uključujući računarsku opremu. 

Sud BiH je nakon razmatranja, prihvatio navedeni sporazum.