Tužiteljstvu stiglo izvješće FUP-a o policajcima koji su pretukli Mostarca

Policijska brutalnost Mostar
Screenshot

Tužiteljstvo HNŽ-a danas je zaprimilo izvješće Federalne uprave policije vezano za premlaćivanje Mostarca, kojeg su na kućnom pragu pretukla dvojica policajaca. 

"FUP je postupio po zahtjevu za prikupljanje dodatnih dokaza Tužiteljstva HNŽ-a i možemo potvrditi da je Tužiteljstvo zaprimilo izvješće protiv J.P. i A.V. zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo 'Zlouporabe položaja i ovlasti' i kazneno djelo 'Zlostavljanje u obavljanju službe' Kaznenog zakona FBiH. Postupajući tužitelj vrši uvid u izvješće i odlučit će o poduzimanju daljnjih mjera i radnji u ovom predmetu", kaže za Hercegovina.info glasnogovornica Tužiteljstva HNŽ-a Ana Rajič. 

Podsjetimo, Mostarca Slavena Blaževića su na ulazu u zgradu brutalno pretukla dvojica policajaca Armin Vrače i Jusuf Penava, premda im on nije pružao apsolutno nikakav otpor. Snimak policijske brutalnosti obišao je cijelu regiju, a oštro su ga osudili dužnosnici svih stranaka u HNŽ-u. 

"Koliko se može vidjeti na video snimci, policajci siledžije nad pretučenim mladićem počinili su kazneno djelo iz članka 182 Kaznenog zakona u Federaciji - zlostavljanje u obavljanju službene dužnosti, a ako se utvrdi da je tako, isti bi mogli otići u zatvor 3-5 godina. Uz to se može dodati i kazneno djelo 'Nasilničko ponašanje', za koje je također predviđena visoka zatvorska kazna", kazali su ranije za naš portal odvjetnici koje smo pitali komentar na slučaj koji je zgrozio cijelu regiju. 

Sadržaj se učitava...