TUŽITELJSTVO BIH "Apsolutna je neistina da su u prostorijama glavne tužiteljice boravili pripadnici MUP-a RS"

Gordana Tadić
Hercegovina.info

Nakon što su na pojedinim portalima, objavljene informacije da su u prostorijama glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH Gordane Tadić boravili pripadnici MUP-a RS, Tužiteljstvo je poslalo priopćenje medijima.

"Apsoultna je neistina da su u petak 12. ožujka, u prostorijama glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH, boravili pripadnici MUP-a RS, te vršili bilo kakve sigurnosne ili druge preglede. Također, ulaz i pristup zgradi i kapacitetima Tužiteljstva BiH i Uredu glavne tužiteljice, pod sigurnosnom su zaštitom i ograničenim i evidentiranim pristupom", ističe se.

"Ovi neistiniti navodi, vjerojatno potiču od centara bliskih pojedinim političkim opcijama čijim visokim dužnosnicima se sudi ili se procesuiraju u Tužiteljstvu BiH, te predstavljaju još jedan u nizu pritisaka na glavnu tužiteljicu, tužitelje i uposlenike Tužiteljstva Bosne i Hercegovine. Bez obzira na sve pritiske, Tužiteljstvo BiH nastavit će svoj rad u skladu sa zakonom i u interesu građana Bosne i Hercegovine i ovakvi neprimjereni pritisci nas neće zaustaviti u procesuiranju nezakonitosti u Bosni i Hercegovini", zaključuje se u priopćenju Tužiteljstva BiH.