TRAFIKA OSTAJE Možda će se pomaknuti do jednog metra

Trafika Rondo

Nakon pritiska medija, javnosti, ali i oporbenih vijećnika gradska vlast je popustila, te izmještanja trafike neće ipak biti. 

Uklanjanje trafike tražili su investitori tržnog centra Rondo, prije svega bivši gradonačelnik Ivan Prskalo, skrivajući se iza 12 potpisa stanara. Vlasnica je u online i live anketi prikupila preko 2000 glasova da trafika ostaje.

Gradska vlast je davala izjave da će trafika biti pomaknuta, no najedanput su promijenili ploču. 

"Što se tiče korekcije u regulacijskom planu, pravo postavljanja kioska na ovoj poziciji mi ne ukidamo usvajanjem ovog regulacijskog plana. Pravo i dalje ostaje na temelju programa rasporeda kioska. Ukoliko vlasnik ovog privatnog dijela čestice bude inzistirao na eventualnom pomjeranju izvan granice, tu se radi o pomjeranju otprilike metar na javnu površinu. I dalje takva pozicija ustaje usuglašena s odlukom o rasporedu kioska", kazao je ispred gradskog urbanizma Dejan Kvesić.

Klub HRS-a je nakon ovog povukao amadman o ostanku kioska.

"Mi imamo izvod iz katastarskog plana. Ima mala čestica udubljena točno gdje je sada trafika, a taj je plan iz 1997. Ovdje je išla još jedna čestica prema Balinovcu koja je u nekom trenutku pripojena, a po kojem temelju ja ne znam. Što je ovdje zapravo bitno? Bitno je da kada se utvrdi javna površina, da trafika ili kiosk ostaje do novog programa", kazao je HRS-ov Slaven Bevanda. 

Regulacijski plan, u sklopu kojeg se nalazila i trafika je usvojen jednoglasno, uz uvjet da trafika ostaje. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.