FOTO  DOK NISU STIGLI "ZELENI" Pogledajte stare fotografije trafike koja je davno prevalila pola stoljeća

Trafika Rondo

Trafika Rondo, koja je prevalila pola stoljeća, preciznije na jednoj te istoj lokaciji stoji od 1961. godine, tema je mostarskih medija nakon što se bivši gradonačelnik Mostara Ivan Prskalo, preko sadašnjeg gradonačelnika Marija Kordića dosjetio da je sklanja.

Što vidimo na fotografiji. Ako ćemo slušati HDZ, na fotografiji vidimo trafiku na privatnoj zemlji i pješake koji ne mogu proći, udaraju glavom u trafiku. Ako ćemo vjerovati sebi, što svakako savjetujemo, vidimo muškarca koji je kupio novine na trafici i čita ih na klupi ispred trafike, a vidimo i obitelj s djetetom koja je svratila na trafiku. Vidimo i dječaka koji neometano prolazi ispred trafike. Možemo zatvoriti oči i zamisliti Mostar i livade voćnjake prije dolaska "zelenih". 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Osim ove fotografije, koju je na Instagramu objavio Mostar History uz ostale fotografije starog Mostara, čitatelji nam u inbox šalju i one ratne, kada još nisu stigli 'uređivači' zelenih površina da betoniraju Rondo. Što se tu vidi. Vidi se jasna linija između privatnog i javnog dobra na kojem je trafika, a vidi se da još nisu u Mostar sišli postratni "uređivači" zelenih površina.

Trafika Rondo

Mostarci su za ostanak trafike. Govore to ispod članaka na društvenim mrežama, potpisali su to preko 2.500 puta na trafici i online. Grad je bio za ostanak trafike, koja plaća i zemljarinu, no sada je za uklanjanje, kako su dobili 12 potpisa iniciranih od graditelja tržnog na Rondou. Tržni na Rondou, usputno rečeno, ima preko stotine stanova i poslovnih prostora, a broj potpisanih protivnika trafike dovoljno govori.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.