TO JE PRAVO BOGATSTVO Deseto dijete u obitelji Tomić

Obitelj Tomić
ramski-vjesnik.ba

Obitelj Mare i Ante Tomić iz Jaklića, općina Prozor-Rama ovih dana je dobila desetu prinovu. U  brojnu i veselu obitelj stigao je Luka kao dvanaesti član, odnosno kao deseto dijete. Obitelj Tomić je potvrda kako Rama ne ostaje sama. Ovakve obitelji zaslužuju svaku podršku kako bliže rodbine i susjeda tako i šire društvene zajednice.

Ante je iz Jaklića, a njegova supruga Mara je iz Rumboka. Brak su sklopili 2000. godine, a 21 godinu kasnije roditelji su desetero djece. 

O tome kako se snalazi s tolikim brojem maloljetne djece majka Mare je prije koju godinu za Ramski vjesnik tako smireno s blagim majčinskim osmjehom kazala: „S djecom se snalazim tako da sve poslove obavljamo zajedno. Oni mi puno pomažu, posebno stariji. Najteže mi je kada su bolesni, ali i to, hvala Bogu, prođe. Posebno me veseli to što smo vezani jedni za druge i to što smo jedni drugima velika potpora u svemu.“

Otac Ante je keramičar i vrstan majstor s kamenom.

"Ništa nije lako. Naša djeca su naš život i naša radost. Zamislite samo koliko treba  da ih opremimo u školu, da ih svaki dan nahranimo, ali mi se ne bojimo. Radim stalno i borimo se svi zajednički", rekao je tada ovaj ponosni otac.