VIDEO  Tko je Jadranka Senkić, nova direktorica JP Parkovi Mostar? Članica HDZ-a, majka i inženjerka građevine

jadranka senkić,Mario Kordić,Mostar,parkovi
snimka zaslona

Portal Hercegovina.info već je pisao o prvoj smjeni na čelnim pozicijama u gradskim poduzećima, onoj u JP Parkovi. Sveučilišni profesor dr. sc. Miroslav Grubišić s Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike funkciju direktora preuzeo je krajem 2021. godine a u lipnju 2023. najavjena je njegova smjena.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić nikada nije prema javnosti transparentno iskomunicirao zbog čega je Grubišić smijenjen, nego je preko društvenih mreža slao kriptične poruke.

Društvene mreže gradonačelnik je iskoristio i da predstavi nasljednicu smijenjenog direktora.  Vršiteljicom dužnosti direktorice JP Parkovi imanovana je Kordićeva i Grubišićeva stranačka kolegica, Jadranka Senkić.

Kordić je na svom facebook profilu napisao: 

S novim idejama do vrhunskog rezultata 

Naša želja i misija je da čistoća #Mostara bude na najvećoj razini. Ovu misiju će pratiti svi naši direktori bez obzira na imena. Često se pojavi tema oko imenovanja direktora i zamjena koje radimo. Iz pozicije gradonačelnika imam jasan stav, zahvala svima koji u vremenu koje dobiju daju svoj maksimum. S te strane velika zahvala i bivšem direktoru Parkova gospodinu Grubišiću na velikom doprinosu, a isto tako želim uspješnu budućnost gospođi Senkić. Naša misija je #boljiMostar u svakom segmentu i tu nema kompromisa.

Senkić sebe predstavlja najprije kao majku dva uspješna sportaša. Rodom je iz Uskoplja, ima 17 godina iskustva u privatnom sektoru kao inženjer građevine. Na društvenoj mreži linkedin navela da je bila voditelj

Javnost je za nju prvi put čula kada se kandidirala za Gradsko vijeće Mostara ispred HDZ-a u izbornoj jedinici jug. Među glasačima se nije baš proslavila, osvojila je samo 501 glas koji joj nije bio dovoljan za ulazak u Gradsko vijeće. Ipak, strpljenje je nagrađeno utješnom nagradom, direktorskom foteljom u atraktivnoj gradskoj kompaniji.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.