TIJEKOM DANA Uzeto 30 briseva iz Doma u Stocu, oboljela će se voditi u Trebinju

Koronavirus
Ilustracija / hercegovina.info

Ženska osoba koja je pozitivna na koronavirus, a radi u „Domu za socijalno i zdravstveno zbrinavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba“ Stolac biti će vođena kao oboljela u Trebinju, a ne u Stocu.

„Imamo jako puno slučajeva gdje osoba zbog potrebe posla radi na jednom mjestu, a putem CIPS-a je prijavljena na drugom mjestu. To donekle otežava rad vama kolegama novinarima i mi vas zaista u tome razumijemo. U razgovoru s kolegama Sveučilišne kliničke bolnice Mostar pokušavamo svaki pojedinačni slučaj do kraja razjasniti i onda ga vama predočiti. I ovaj slučaj koji povezujemo sa Stocem je primjer onoga o čemu vam govorim. Dakle, spomenuta osoba ima prebivalište u Trebinju i ona će temeljem prebivališta biti vođena u općini Trebinje, no činjenica je da u Stocu radi i da su naši epidemiolozi već na terenu, da naši epidemiolozi obrađuju kontakte i u kontaktu s kolegama iz Berkovića“, odgovorio je na glasnogovornik Pero Pavlović na upit našeg portala, svrstava li Stožer oboljele po mjestu prebivališta(CIPS), ili mjestu življenja/rada.

U ovom slučaju mjesto prebivališta, rada i življenja su tri općine u istočnoj Hercegovini.

Pavlović je kazao da ženska osoba koja radi kao rehabilitator-edukator u Domu živi kod rodbine u Berkovićima, a svakodnevno dolazi na posao u Stolac.

Mjesto prebivališta (CIPS) joj je u Trebinju.

„Sinoć je obavljen razgovor, primarni kontakti stavljeni u samoizolaciju, a o svemu izvješćen Županijski zavod za javno zdravstvo“, kazao je Pavlović. Istaknuo je da je danas u spomenutom domu uzeto 30 briseva, te obavljeno i mjerenje temperature svih štićenika, nitko nema povišenu temperaturu. Također, dodao je da je jedan broj zaposlenika poslan kući, da budu spremni za zamjenu.

Dom u Stocu ima 155 štićenika, a 67 djelatnika. Prvooboljela je otkrivena jučer, gdje je među deset briseva iz te ustanove, jedino njezin bio pozitivan.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.