TESTIRANJA ŠTIĆENIKA I DJELATNIKA U TIJEKU Na koronavirus pozitivna osoba radi u Domu u Stocu

Dom Stolac
Ilustracija / hercegovina.info

Nakon Majčina sela i samostana koronavirus je detektiran u još jednoj ustanovi u Hercegovini. Na koronavirus pozitivna je osoba koja radi u „Domu za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba“ Stolac.

Potvrdio je to za hercegovina.info i načelnik i zapovjednik stožera civilne zaštite u Stocu Stjepan Bošković.

Upitan je li točno da na koronavirus pozitivan jedan djelatnik/ca "Doma za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba" Stolac Bošković ističe da je na jučerašnjem testiranju djelatnika doma od deset uzetih uzoraka, jedan pozitivan.

Koliko štićenika i zaposlenika broji Dom, je li na koronavirus pozitivna osoba bila u direktnom kontaktu sa štićenicima?

-U domu se trenutno nalazi 155 štićenika, o kojima brine 67 djelatnika. Pozitivna osoba je bila u direktnom kontaktu sa štićenicima.

Je li izvršena dezinfekcija Doma i koje su mjere poduzete nakon otkrivanja ovog slučaja?

- Dezinfekcija doma se vrši redovno, pa tako ona izvršena i jučer od strane Zavoda za javno zdravstvo HNŽ-a, kao i mjerodavne službe unutar doma. Nastavlja se testiranje djelatnika doma, kao i samih štićenika.

Kakva je općenito situacija u Stocu, koji po mjestu prebivališta zapravo još i nema oboljelih, budući da je na koronavirus pozitivna osoba s prebivalištem u Trebinju?

- Stanje je s obzirom na cijelu situaciju dobro, kao stožer smo se pripremili za ovakvu pojavu, osoba koja je pozitivna je sa prebivalištem u Trebinju, a imajući u vidu da smo od strane doma zdravlja Stolac već provodili testiranja u općini, pa i u samom domu koji su bili negativni, daje nam za pravo da će i ova situacija biti lokalizirana i dobro završiti.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.