SVE SE VIŠE OBLAČIMO U SECOND HANDU U prvih pet mjeseci ove godine u BiH uvezeno više od 2,5 tone rabljene odjeće

Rabljena odjeća
pixabay

U Bosni i Hercegovini, kao i u mnogim drugim zemljama, tržište rabljene odjeće doživljava značajan porast popularnosti među građanima.

Tijekom prvih pet mjeseci ove godine, u zemlju je uvezeno 2.581.836 kilograma korištene odjeće i tekstilnih proizvoda, čija je ukupna vrijednost iznosila 6.621.928 maraka.

Ovi podaci predstavljaju značajan porast u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, što ukazuje na sve veću popularnost ovog vida kupovine među potrošačima u BiH.

Prema izvještaju Uprave za neizravno oporezivanje BiH, uvoz rabljene odjeće je značajno nadmašio polovinu ukupnog uvoza iz prethodne godine samo za prvih pet mjeseci.

Prošle godine, u cijeloj godini je uvezeno nešto više od pet tona odjeće, čija je vrijednost iznosila oko 13 milijuna maraka. Ovo naglašava rastuću popularnost i uvoz polovne odjeće kao jednog od preferiranih izbora za mnoge potrošače u BiH.

Rabljena odjeća u BiH dolazi iz različitih zemalja širom svijeta, pri čemu su najveći uvoznici Njemačka, Poljska, Slovačka i Mađarska. Na primjer, iz Njemačke je uvezeno 664.222 kilograma robe vrijedne 2.203.379 KM, dok je iz Poljske uvezeno 638.625 kilograma robe za 1.346.508 KM.

Interes potrošača za rabljenom odjećom i dalje raste, podržano velikim izborom i povoljnim cijenama koje ove trgovine pružaju.