SVE PO STAROM Nije prihvaćen prijedlog za lakši ulazak turista u BiH, Turković optužuje HDZ

Granica PCR kontrola
Hercegovina.info

Prijedlog da se uz PCR uvaži i antigenski test, te potvrda o cijepljenju prigodom ulaska u BiH nije dobio podršku Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

Naime, bošnjački ministri (Turković, Cikotić i Podžić) u Vijeću ministara BiH glasovali su protiv ove odluke. Kako doznajemo, odluka će u narednom razdoblju biti upućena na doradu kako bi se na nekoj od narednih sjednica ponovo stavila na dnevni red.

Iako se i sam ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić na sjednici pozitivno izrazio oko ovoga prijedloga, on je ipak glasovao protiv toga da se olakša ulazak u BiH kao i zamjenica ministra vanjskih poslova BiH Bisera Turković te ministar obrane BiH Sifet Podžić.

Bošnjački ministri ovakvu odluku donijeli su iz razloga što su hrvatski ministri (Grubeša i Gudeljević) ostali spuštenih ruku kada je bilo u pitanju glasovanje za ukidanje viznog režima državljanima Saudijske Arabije.

Turković je za sve optužila HDZ:

"HDZ je danas glasovima ministara Grubeše i Gudeljević onemogućio dolazak turista koji su mogli spasiti turističku sezonu i stotine radnih mjesta u sektorima koje je pogodila pandemija. Iracionalna politika inata i blokada nije europska vrijednost niti koristi bilo kome u BiH", napisala je Turković na svom Twitteru.