SVE OZBILJNIJE ŠUŠKANJE Nakon tvrdnji da je Sebija Izetbegović iznijela stvari iz svog ureda, ona kaže da je na godišnjem odmoru

Bakir Izetbegović
Fena

Direktorica Kliničkog centra u Sarajevu (KCUS) dr. Sebija Izetbegović nakon godišnjeg odmora, od srijede 4. siječnja, neće se više vraćati na poziciju, piše Avaz. 

Kako je Avaz prethodno objavio, nakon što je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA izgubio mjesto u Predsjedništvu BiH, pojavila se i špekulacija da Sebija Izetbegović ozbiljno razmišlja o tome da podnese ostavku na mjesto generalne direktorice KCUS-a.

Prema tvrdnjama pojedinaca iz KCUS-a, Izetbegović ne želi pružiti zadovoljstvo "osmorci" da bude smijenjena i ponižena, nego će se samoinicijativno povući.

"Prema mojim informacijama, ona je posljednjeg radnog dana iznijela svoje stvari iz ureda.", prenosi portal Interview izjavu jednog od zaposlenika KCUS-a.

Na ovoj poziciji, kako se navodi, dok je na godišnjem odmoru, direktoricu prema njenom naređenju mijenja član njenog ureda, dr. Alen Džubur, šef internističke discipline.

Inače, dr. Alen Džubur brat je dr. Amele Džubur Alić, koja je bila članica ad hoc komisije, formirane da na Medicinskom fakultetu "pronađe" dokumentaciju o akademskoj karijeri dr. Sebije Izetbegović, piše Avaz.

Upravni odbor KCUS-a

Ukoliko dođe do ostavke, onda na red stupa Upravni odbor KCUS-a.

Inače, UO KCUS-a, kojeg postavlja Vlada Federacije BiH ima 11 članova – 3 zaposlenika KCUS-a, 2 predstavnika Vlade Federacije, te još 6 iz Sarajevske (2), te po jednog iz Zeničko-dobojske, Srednjebosanske, BPŽ i Unsko-sanske županije.

"Ako Izetbegović da ostavku, mora je usvojiti Upravni odbor KCUS-a- UO zatim odmah imenuje vršitelja dužnosti generalnog direktora. Obzirom da je riječ o Upravnom odboru, koji je također napravljen uglavnom po volji i željama dr. Izetbegović, lako je pretpostaviti da će oni bez problema prihvatiti da dr. Alen Džubur bude v. d.", pojašnjeno je.

Ipak, nakon ove informacije, dr. Sebija Izetbegović je uputila demantij preko TV Hayat.

"Ne brinite, ne idem nigdje. Samo koristim nekoliko dana starog godišnjeg odmora. Zakon propisuje da imate zamjenu kad ste na godišnjem odmoru. Simpatična reakcija "određenih" medija. Šta bi tek pisali da izostajem s posla danima, i mjesecima kao moji prethodnici dolazim na posao u 11 sati umjesto na vrijeme.", kazala je za Hayat.ba Izetbegović.