STIGLO I KOD NAS Umjesto konobara, hranu gostima do stola dostavlja robot

Robot dostava hrane Trebinje
Hercegovina.info

Ugostiteljski objekt "Kort" u Trebinju uveo je inovativnu tehnologiju kako bi unaprijedio svoju uslugu dostave hrane. Robot za dostavu hrane, nedavno uveden, postao je prava atrakcija među gostima, nudeći im jedinstveno iskustvo.

Konobar Slaven Mišković za Hercegovina.info objasnio je kako robot funkcionira i kako olakšava posao osoblju:

"Pa mogu reći da nam je ovo dosta olakšalo posao u smislu da ne moramo nositi hranu na rukama, a to i nije baš tako lako, pogotovo kada ima puno narudžbi. On funkcionira na principu toga da svaki stol ima svoj redni broj, tako da poslije svake narudžbe robot odlazi do kuhinje, na njega se stavlja narudžba i on odlazi do stola gdje se hrana treba servirati. Na robota se mogu staviti čak četiri narudžbe, i to je vrlo praktično. Sve funkcionira naravno na principima senzora."

Robot dostava hrane Trebinje

Osim praktičnosti, robot izaziva i neobično oduševljenje među gostima.

"Ovo je nešto potpuno novo u Trebinju, i mislim da nijedan drugi ugostiteljski objekt nema ovakvu inovaciju. Gosti su iznenađeni kada vide robota koji im donosi hranu. Obično se djeca posebno oduševe. Bilo je naravno i simpatičnih situacija gdje su dvije starije gospođe naručile hranu i kada su vidjele da im robot donosi za njihov stol, nisu baš bile oduševljene jer su mislile da robot zrači i da je nezdravo. Bila je simpatična situacija. Tako da sve u svemu, ovo je jedna novina na koju se gosti naravno lagano prilagođavaju", kazao je Mišković.

Tihomir Stolica, koji je danas prvi put uslužen od strane robota, također je izrazio svoje pozitivno oduševljenje.

Robot dostava hrane Trebinje

"Čuo sam da u ovom ugostiteljskom objektu robot donosi hranu, i s namjerom sam jutros došao vidjeti  kako to funkcionira. Mislim da je ovo dosta praktičnije i da može dosta olakšati konobarima, što je vrlo pozitivno. Možda s robotom nema te interakcije kao kada vam hranu donese konobar, ali sve u svemu, zanimljivo je."

Robot za dostavu hrane predstavlja korak naprijed u korisničkom iskustvu i modernizaciji ugostiteljstva u Trebinju, pružajući gostima jedinstvenu i inovativnu uslugu. Očekuje se da će ovakve tehnološke inovacije postati sve prisutnije u Hercegovini, transformirajući način na koji se hrana servira i isporučuje gostima.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.