FOTO/VIDEO  STIGAO PREDSJEDNIK RH I SVE OPRAŠTA Bili su u Kolindinu stožeru, organizirali autobuse, a danas ga prvi primaju

Zoran Milanović u Mostaru
Hercegovina.info

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović nakon jučerašnje posjete Vitezu stigao je u Mostar. U tijeku je sastanak s rektorom i prorektorima Sveučilišta u Mostaru (Kampus Sveučilišta u Mostaru, Matice hrvatske bb), nakon čega će održati predavanje. Iza toga bi trebale uslijediti i izjave. 

Za 18 sati zakazan je susret s gradonačelnikom Mostara Marijom Kordićem, a iza 19 sati s gradonačelnikom Ljubuškog Vedranom Markotićem. Nakon toga će predsjednik Republike Hrvatske u 20 održati sastanak i radnu večeru s predstavnicima Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine u Konobi Vodopad u Veljacima. 

Zoran Milanović u Mostaru

Prije dolaska u Mostar Milanović je položio vijenac pred spomenikom "Osmica", podignutim u spomen osmero ubijene djece. Inače, Milanović posjetom Mostaru, redoslijedom kako je navedeno, pokazuje svoju veličinu, budući da su među onima koji su ga danas prvi primili - prvi suradnici Kolinde Grabar Kitarović, članovi njezina stožera, ali i organizatori autobusa za glasovanje za istu. 

Čović prigodom zadnjih predsjedničkih izbora u RH nije krio da je glasovao za Kolindu, a objasnio je i autobuse.

'"Mislim da će biti veća izlaznost u BiH sada u drugom krugu, a nadam se da će tako biti i u Republici Hrvatskoj. Priželjkujem kontinuitet jednog razmišljanja predsjednice RH kada je u pitanju BiH u cjelini, a posebno hrvatski narod u BiH", kazao je, otkrivši time za koga je glasovao. 'Upitan za autobuse rekao je kako je "HDZ BiH poduzeo sve da svaki Hrvat koji želi glasati to može uraditi". U novinama su objavili i oglas gdje pozivaju narod da glasa za određenog kandidata, da ušićare koji lajk kod Andreja Plenkovića, iako svjesni da nemaju potenciju napraviti razliku. 

Danas isti oni koji su podržavali Kolindu i autobuse Milanovića veličaju na društvenim mrežama, dok je KGK pala u zaborav. Inače, sukladno velikoj analizi našeg portala, Hrvati nikada nisu presudili kada su u pitanju izbori u RH, pa su priklanjanjem Kolindi sebi samo načinili štetu, budući da bi im prvenstveno trebao biti cilj da svaki, ili bilo koji predsjednik RH bude na njihovoj strani. Danas im ne bi smjelo biti lako pružiti ruku Zoranu Milanoviću, koji se do sada barem 50 puta za Hrvate u BiH ispostavio dobrim. No, vjerujemo da s rukovanjem nemaju problema.