SRELI SMO NADBISKUPA CAVALLIJA "Na zapadu je kriza Božića, Isus ima poruku za sve ljude, naročito siromašne i podcijenjene"

Aldo Cavalli
hercegovina.info

Iako je Božić blagdan koji se većinom slavi u krugu obitelji, nekoliko tisuća vjernika iz cijelog svijeta odlučilo je ipak ovaj radosni dan provesti na hodočašću u Međugorju.

Šetajući dvorištem župne crkve svetog Jakova sreli smo i apostolskog vizitatora za župu Međugorje nadbiskupa Aldu Cavallija koji je krenuo u šetnju ka vanjskom oltaru crkve. Prilazili su mu brojni hodočasnici, neki su ga samo ćeljeli upoznati i pružiti mu ruku, a neki su zatražili i njegov blagoslov.

Prišli smo mu i mi i zamolili ga da nam nešto kaže o ovom velikom danu za katolički puk. Nadbikup Cavalli kazao nam je kako na zapadu imamo "krizu Božića".

"Kriza Božića na zapadu je kriza molitve. Molitva je razgovor između Boga i čovjeka, Isusova je poruka ovom svijetu. To je poruka ljubavi, mira, to je poruka za sve ljude, a posebno za siromašne i podcijenjene. Ovo je danas evanđelje, ovo je danas Božić", rekao je nadbiskup za Hercegovina.info.

On je cijelom svijetu zaželio čestit Božić.

"Ljudima u BiH, Ukrajini, cijelom svijetu na ovaj dan Isusovog utjelovljenja neka Bog sve blagoslovi, neka Isus pruži na sve milost, neka Duh Sveti svima dadne svoje darove razuma, mudrosti, strpljenja, snage. Neka Sveto Trojstvo sve nas uvijek blagoslovi u ime Oca Sina i Duha Svetoga. Sretan Božić svim vašim obiteljima, svima u vašim srcima i mislima", poručio je apostolski vizitator za župu Međugorje nadbiskup Aldo Cavalli.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.