SRAMOTNO Demolirane prostorije HGSS Čapljina, nepoznate osobe pokušale provaliti dok su spašavatelji imali sastanak

HGSS Čapljina prostorije
HGSS Čapljina

HGSS Čapljina danas je objavila priopćenje za javnost u kojem su priopćili kako su sinoć oštećene njihove prostorije. Kako navode, nepoznate osobe su pokušale i provaliti u prostorije, dok su se u njima nalazili članovi ove spašavateljske stanice.

"HGSS Čapljina strogo osuđuje bilo kakav oblik nasilja te ga smatramo neprihvatljivim za naše društvo. U tijeku redovnog sastanka članova HGSS Čapljine, našli smo se na meti više nepoznatih napadača koji su demolirali imovinu naše Stanice te pokušali razvaliti vrata iza kojih su bili naši članovi", navodi se u priopćenju.

Od nadležnih raže da se počinitelji sankcioniraju.

"Na svu sreću ni jedan član nije ozlijeđen. Bitno je naglasiti da su svi članovi gorske službe spašavanja volonteri koji izdvadaju svoje slobodno vrijeme kako bi spašavali ljudske živote. Vjerujemo da će institucije slučaj pomno istražiti i adekvatno sankcionirati počinitelje", priopćili su iz HGSS Čapljina.

Nemili događaj odvio se nakon navijačkih nereda u kojima su se sinoć sukobili navijači Čapljine i Rame nakon košarkaške utakmice, oko 22 sata.