SLOBODA NIJE S NEBA PALA, ALI MINISTAR JEST Hadžović poslao školama po planu na hrvatskom jeziku poziv na temu “oslobodilačke borbe”

skola dnevnik ocjene

Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ poslalo je i školama koje rade po planu i programu na hrvatskom jeziku poziv za natječaj za najbolje likovne i literalne radove na temu narodno “oslobodilačke” borbe - “Nije sloboda s neba pala”, javlja nam nastavno osoblje više škola.

skola dnevnik ocjene

“Tema je odabrana kao naš odgovor na podizanje govora mržnje i netolerancije, te svih oblika homofobije. Očekujemo da ćemo i na ovaj način doprinijeti podizanju svijesti i dostupnosti informacija među mladim ljudima o vrijednostima antifašističkog pokreta, važnosti građanske hrabrosti i prepoznavanju propagande koja u konačnici dovodi do zločina nad određenim društvenim grupama", navodi se u pozivu UABNOR-a, koji je ministar proslijedio.

Navodi se da su za najbolje radove osigurane nagrade u sve tri kategorije, i to nagrada za prvo mjesto u iznosu od 250 KM, za drugo 150 KM i za treće 100 KM.

Po pitanju “narodnoslobodilačke borbe” u HNŽ-u su žitelji podijeljeni. Dok je jedni slave i obilježavaju posjetom partizanskih spomen obilježja, drugi se prisjećaju zločina počinjenim nad narodom i svećenicima.

Sloboda uistinu nije s neba pala, no čini se da ministar jest.