SIP: Osim incidenta u Čapljini proces izbori u Hercegovini bez problema, sukobi u Bosni

Izbori Čitluk
hercegovina.info

Osim incidenta u Čapljini, izborni proces u Hercegovini protječe bez ikakvih problema, potvrdio nam je Vlado Rogić, član Središnjeg izbornog povjerenstva.

Ističe da su ključni problemi u Doboju i Zvorniku, gdje Središnje izborno povjerenstvo ima prigovor da neki promatrači nisu mogli sudjelovati u izbornom procesu, što će se ispitati. U Bosanskom Novom zbog sukoba članova biračkog odbora izborni proces je prekinut, te će, izvjesno je, biti ponovljen.

I dok je prigodom prošlih lokalnih izbora fokus bio na Stocu, gdje je Inicijativa za Stolac prekinula izbore, ove godine oni protječu jako mirno.

Uskoro bi trebali biti poznati podatci o izlaznosti do 16 sati.

U Čapljini je ona oko 33 posto, Orašju 24 posto, Žepču 35 posto, Vitezu 36 posto, a Busovači 47 posto. Zanimljivo je da je u nekim sredinama, poput Gacka izlaznost do 11 sati bila preko 30 posto. 

Podsjetimo, u Čapljini je jedno biračko mjesto otvoreno u 8.20. Prema informacijama kojima raspolaže SIP predsjednik bračkog odbora nije dao na uvid birački spisak, na koji su unaprijed bili upisani potpisi za 8 osoba.

"Predsjednik biračkog odbora je razriješen, a kako se radi o očitom pokušaju izvršavanja kaznenog djela pozivamo nadležne da sve prijave policiji i tužiteljstvu“, kazao je podnevnoj konferenciji za tisak Željko Bakalar.