SCHENGEN U OČIMA BH. PRIJEVOZNIKA Čeka se do 5 sati u kilometarskim kolonama, dodatni troškovi i kontrole

Kamioni
Screenshot/Nova BH

Republika Hrvatska ušla je prvog siječnja u šengenski prostor. Za prijevoznike robe iz Bosne i Hercegovine to će stvoriti nove teškoće, jer će se zbog primjene šengenskih pravila dodatno pooštriti kontrola na graničnim prijelazima prilikom ulasku u Hrvatsku. Ekipa BHRT-a posjetila je granični prijelaz Gradiška.

Na graničnom prijelazu Gradiška kolaps. Kolona vozila koja čeka da izađe iz BiH duga je nekoliko kilometara. Putnički automobili na prelazak granice čekaju 4 do 5 sati. Kamioni dvostruko duže.

Ulazak Hrvatske u zonu Schengena za domaće prevoznike znači još duža čekanja na prijelazima, dodatne troškove i gubitke.

Nikola Grbić, Udruga prijevoznika za unutarnji i međunarodni promet RS

"Trebamo se dobro naoružati strpljenjem i čekanjem. Očekuju nas ogromni problemi, kako u poslovanju, tako u svakom vidu. Problem ogroman će biti. Zbog takvog čekanja na graničnim prijelazima u protekle tri godine napustilo nas je 5,5 tisuća profesionalnih vozača. Otišlo je preko 1300 prijevozničkih tvrtki. Upravo zbog tog problema. Onda možemo očekivati što će se dogoditi u narednom razdoblju“.

U Upravi za neizravno oporezivanje kažu da već danima primaju pritužbe na dugotrajna čekanja prelaska granice s Hrvatskom. Poručuju da će pokušati učiniti sve što je u njihovoj moći da se smanje gužve.

Ratko Kovačević, glasnogovornik Uprave za neizravno oporezivanje BiH

"Mi, ukoliko bude potrebno, možemo imati određene razgovore i s Carinskom službom RH. Međutim, radi se o drugoj državi i drugoj carinskoj upravi, tako da oni su ti koji donose određene smjernice kada su u pitanju kontrole i postupci prilikom ulaska u njihovu zemlju. Tako da ne možemo praktično tu nešto više učiniti, ali možemo upozoriti na eventualno neko duže čekanje“.