REAKCIJA IZ ŠIROKOG Milivoj Barbarić je dolazio, slao mailove, ali nije podnio zahtjev u vezi svog predmeta

kesa, urbanizam, Široki Brijeg, Michael Milivoj Barbarić, vijesti, Michael Milivoj Barbarić, Grad Široki Brijeg
Ilustracija/Privatni album

Iz Grada Široki Brijeg poslali su osvrt na tekst “ŠIROKOBRIJEŠKI URBANISTI PROSLAVLJENI DO MEKSIKA Michael Milivoj Barbarić snimio urnebesni video o nosanju „kese“ u Širokom objavljenom na našem portalu. 

“Milivoj Barbarić je dolazio u Gradsku upravu, iznosio svoje probleme, slao mail-ove, na koje mu je odgovoreno kako može riješiti svoje probleme, ali Milivoj Barbarić nema službeno podnesenog zahtjeva u Gradskoj upravi u svezi ovog predmeta. U navedenom tekstu ste objavili da majka Michaela Milivoja Barbarića živi sama u obiteljskoj kući u selu Knešpolju na parceli označenoj kao k.č. 133 i da je put do kapije, star oko 70 godina, poništen. Kako bi obavijestili javnost o ranije poduzetim radnjama, obavještavamo Vas sljedeće: Parcele označene kao k.č. 133 i 134 k. o. Knešpolje bile su u posjedu Karla Barbarića, oca Milivoja Barbarića, kada je ispred predmetnog zemljišta urađen plan parcelacije, broj: 06-364-165/99 od 3.11.1999. godine kojim su formirane parcele i predmetni put, a po zahtjevu Karla, oca Milivoja Barbarića i drugih, podnesenog preko Službe za geodetske i imovinsko-pravne poslove. Parcela označena kao k.č. 132/8 k.o. Knešpolje preko koje vodi „sporni“ put je dodijeljena Karlu Barbariću 27.3.2000. godine što je i objavljeno u“ Službenom glasniku općine Široki Brijeg“ , broj: 1/2000. Na predmetna rješenja se nitko nije žalio”, navode iz Širokog Brijega. 

Nadalje ističu da je “Karlo Barbarić darovnim ugovorom, još za života, parcelu označenu kao. k.č. 132/8 k.o. Knešpolje darovao svojoj kćeri. Nakon smrti Karla Barbarića pravomoćnim rješenjem o nasljeđivanju, parcele označene kao k.č. 133 i 134 k. o. Knešpolje, između ostalih, su pripale njegovim nasljednicima među kojima je i Milivoj Barbarić s udjelom od 1/4, te on sam, kao suposjednik, ne može biti legitimna stranka u postupku, bez suglasnosti ostalih suposjednika, jer bi to bilo u suprotnosti s čl.32 Zakona o stvarnim pravima FBiH („Službene novine FBiH“, broj: 66/2013, 100/2013 i 32/2019), koji uređuje način upravljanja i raspolaganja stvarima u suvlasništvu”. 

“Kćerka kojoj je otac darovao parcelu označenu kao k.č. 132/8 k.o. Knešpolje, preko koje vodi „sporni put“ je također i suposjednica parcela označenih kao k.č. 133 i 134 k. o. Knešpolje, pa samim tim i zainteresirana stranka. Treba napomenuti da nitko nije dao nikakav prigovor, niti izjavio žalbu tijekom svih ovih 20 godina. Također valja napomenuti da spomenuta kolegica uopće nije radila na ovom predmetu, stoga je bespredmetno spominjati njezino ime kao osobe, a pogotovo ga dovoditi u vezu s mitom i korupcijom. Ukoliko nasljednici iza pokojnog Karla Barbarića budu htjeli rješavati svoje imovinsko-pravne poslove Službe Grada Širokog Brijega stoje im na raspolaganju sukladno zakonskim odredbama”, kazali sui z Grada Širokog Brijega.

Dodaju da se sve gore navedene činjenice mogu provjeriti u Gradskim službama. Podsjetimo, Michael Milivoj Barbarić snimio je nekoliko videa u kojima se obraća širokobriješkom urbanizmu u kontekstu nerješavanja njegova pitanja. Pisao je brojnim instancama u BiH, a želi da se riješi problem puta do njegove obiteljske kuće. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.