RADIŠNA NEKA MUMIJA Ne puštaju Hrvate duže od 12 sati, al' zauzvrat će nas cijepiti gratis

Zdravka Bušić

Zastupnica 11 izborne jedinice Zdravka Bušić, koja je zbog šutnje u Saboru prozvana od oporbenih stranaka u Hrvatskoj i BiH mumijom, u intervjuu za Večernji list BiH kaže da su u Hrvatskoj svjesni problema oko ulaska državljanja BiH u Hrvatsku. Izgleda da na njemu intenzivno rade, i tako već sedam-osam mjeseci, a granicu ne otvaraju.

„Tih problema smo svjesni i, uvjeravam vas, Hrvatska na razini Europske unije čini sve što je u njezinoj moći kako bi Hrvatima iz Bosne i Hercegovine, kao i svim ostalim državljanima Bosne i Hercegovine omogućila neograničen, neometan i olakšan ulazak u Republiku Hrvatsku. U tome bi, svakako, pomogla bolja procijepljenost, a svi hrvatski državljani vrlo brzo će se moći cijepiti u Republici Hrvatskoj bez ikakvih komplikacija i troškova. Odluku o tome Vlada će donijeti već sutra“, kazala je, dodavši da će Vlada Hrvatske državljanima BiH omogućiti cijepljenje u Hrvatskoj bez ikakvih zapreka i dodatnih troškova. Opovrgnula je i da ne radi ništa u korist Hrvata u BiH, koji su je za govornicom vidjeli neki dan, dok je napadala Mostovce, koji se zalažu ga slobodan ulazak Hrvata iz BiH u Hrvatsku, odavno prije nje.

„Osobno sam na čelu saborskoga Odbora za Hrvatske izvan RH koji je u ovom sazivu aktivniji nego ikad ranije. Redovito održavamo vrlo konstruktivne sjednice, donosimo prijedloge i zaključke u smjeru boljitka hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini i Hrvata u drugim susjednim zemljama. O tom se cilju redovito konzultiramo i s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova i drugim resorima. Iako rad našeg odbora, kao uostalom i drugih saborskih odbora, prolazi pomalo ispod radara javnosti, riječ je o ozbiljnom poslu jer se upravo tu događaju glavne rasprave u kojima, uz zastupnike, sudjeluju i stručnjaci koji daju velik doprinos konačnoj kvaliteti dokumenata. Osobno sam i članica saborskoga Izaslanstva u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe...“, istaknula je u intervjuu za Večernji list BiH.

Međutim, praksa govori više nego tisuću riječi.