Radikalni islamisti planirali napad u Sarajevu: 'Cilj je bio ubiti što više ljudi'

policija
...u glavnom gradu Bosne i Hercegovine 31. prosinca s ciljem ubojstva što većeg broja ljudi, rekao je državni tužitelj Dubravko Čampara, piše vecernji list.

Tužiteljstvo BiH jučer je odlučilo zatražiti jednomjesečni pritvor za osam od 11 muškaraca koliko ih je uhićeno u policijskoj akciji pod nazivom "Rez" koja je povedena 22. prosinca a Sud BiH taj je zahtjev danas i prihvatio.

Obrazlažući zahtjev za pritvor tužitelj Čampara koji vodi istragu na ročištu pred Sudom BiH po prvi puta potvrdio kako postoje informacije da su oni planirali bombaški teroristički napad na Staru godinu.

Postoje dokazi da su osumnjičeni planirali teroristički napad u kojem bi poginulo više od stotinu osoba, kazao je tužitelj.

Uhićeni su navodno planirali postaviti ekplozivnu napravu pod policijski automobi na nekoj od lokacija na kojoj se okuplja veliki broj ljudi.

Eksploziv koji im je za to potreban istražitelji još nisu pronašli, a za Tužiteljstvo BiH to je dodatni razlog za određivanje pritvora jer vjeruju kako bi osumnjičenici, ukoliko bi se našli na slobodi, uništili dokazni materijal.