Promark još nije platio zatrpavanje rupe u središtu grada, a ka'će ne zna se

Rupa kneza domagoja
hercegovina.info

Mostarska građevinska tvrtka "Promark" u suvlasništvu Ante Vidačka još nije platila zatrpavanje rupe u Ulici Kneza Domagoja, a prema svemu sudeći i nema ozbiljnije namjere budući da su zadnji dopis iz siječnja u potpunosti ignorirali.

Ove informacije za hercegovina.info potvrdili su iz Službe za inspekcijske poslove Grada Mostara.

"Na usmeno inzistiranje načelnice Odjela, postupajući urbanističko-građevinski inspektor je uputio zahtjev kojim se zahtjeva izmirenje troškova prinudnog izvršenjka u roku od 15 dana, od dana prijema dopisa. Opunomoćenik stranaka, Odvjetničko društvo Marija Raspudić d. o. o. Mostar, je dopis zaprimilo 12. 1. 2022. godine i po istom se nije ni očitovalo, niti je izvršena uplata sredstava", naveli su nam u odgovoru.

Prebacivanje loptice između gradskih službi.

Nakon što je J. P. Komunalno rupu zatrpalo, ispostavljen je račun Odjelu za urbanizam i građenje Grada Mostara jer su nadležni u postupanju, odnosno trebali su donijeti zaključak o troškovima izvršenja. Urbanizmu je trebalo dva mjeseca da se očituje po ovom pitanju, pa je početkom rujna prošle godine upućena urgencija. Ta urgencija je bila signal da nešto odgovore, pa su naveli da isti nije izdao narudžbenicu za izvršenje poslova te da, također, nemaju Ugovoro o realizaciji aktivnosti provođenja prinudnih administrativnih inspekcijskih izvršenja. Nikome nije jasno zašto bi Grad odugovlačio s naplatom svojih sredstava, no očito je bivša načelnica Odjela za urbanizam i građenje procijenila drukčije.

Rupa kneza domagoja

Rupa u središtu grada i dalje stoji omeđena inat-ogradom bez ikakvih naznaka da bi mogla "profunkcionirati", građanima tog dijela grada oteta je zelena površina koja je mogla puno bolje poslužiti od ovoga za što sad (ne)služi, a Grad još uvijek nije dobio svoju lovu i pitanje je hoće li cijela priča dobiti sudski epilog.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.