36.600 MARAKA Vidačak i Promark još nisu platili zatrpavanje rupe

hercegovina.info
hercegovina.info

Pola godine od zatrpavanja rupe u Ulici kneza Domagoja bb. Mostar Promark nije platio troškove postupka, saznaje Hercegovina.info. 

Zatrpavanje rupe koštalo je 36.600 maraka, a utrošeno je čak 183 kamiona zemlje. Ranije je našem portalu kazano da će platiti Grad, a troškove potraživati od Promarka, gdje je jedan od vlasnika vlasnik hotela Mostar Ante Vidačak.

Međutim, to se do danas nije dogodilo, a hoće li se i kada dogoditi nažalost ne znamo.

Gradu Mostaru, uredu za odnose s javnošću, 28. listopada poslali smo upit je li Promark platio trošak, i ako nije, hoće li biti sudski potraživana naplata. Međutim, službenog odgovora do jutros nema.

Inače, kada su u pitanju odnosi s medijima i javnošću mostarski gradski aparat je najsporiji, a medij u poziciji da kontaktira svaku službu ponaosob i čeka koliko se kome od službenika prohtije. Tako je već godinama, a sada čini se još i gore, premda se dolaskom novog gradonačelnika i ugovorenih po djelu očekivao boljitak i u tom dijelu.

“Tijekom izvršenja je korišteno 183 kamiona, radilo se u tri faze i to 18., 19., i 20. svibanj, radno vrijeme je trajalo i do 19 sati, a iznos novčanih sredstava koje će Grad Mostar platiti J.P.“Komunalno“ d.o.o Mostar za izvedene radove zatrpavanja rupe na spomenutoj lokaciji iznosi 36.600 maraka”, potvrđeno je ranije za Hercegovina.info iz Službe za inspekcijske poslove Grada Mostara.

 “Grad Mostar u skladu s procedurama  donosi zaključak o troškovima postupka kojim traži od odgovornih osoba u postupku da snose troškove izvršenja, u suprotnom  troškovi prinudnog inspekcijskog izvršenja zatražit će sudskim putem”, kazali su tada iz Službe za inspekcijske poslove Grad Mostara. Sada šute.

Kako neslužbeno saznajemo vrijeme se kupuje proceduralnom omaškom, jer valjda obavijest o zatrpavanja nije stigla na sve adrese Promarka.