PROĐE GODINA Ni “k” od kavada

Kruševo tvornica Podravka
Hercegovina.info

Vremenska kapsula ubačena od strane predsjednika HDZ-ova Hrvatske i BiH Andreja Plenkovića i Dragana Čovića u kamen temeljac tvornice rajčica, oliti kavada na Kruševu morati će biti posebno vremenski otporna. 

U njoj su zapisani stihovi pjesme 'To je tvoja zemlja' 

“To je tvoja zemlja, tu sagradi dom
Tu je stari temelj, tu na kršu tvom
Tuđin i oluje kidali su nju
Al' još uvijek tu je sve dok mi, mi smo tu
Mi smo tu”, kaže pjesma.

Temelj je svakako tu, i ploča. Najavljivao je Plenković lani u lipnju da će iz plodne zemlje nicati i rajčice i paprike, a Čović je bio duboko uvjeren da će se u prvu fazu prerade krenuti već naredne godine, što bi bila ova godina. Iz Čovićeva govora istinita je samo jedna, da će ovaj projekat pokazati koliko 'smo', tj. 'su' sposobni i predani ovakvim projektima. 

Što su precizno rekli pogledajte ovdje: 

Sadržaj se učitava...

Da se to duboko uvjerenje ispunilo sada bi se u tvornici uvelike prerađivale rajčice, budući da je kamen temeljac položen u lipnju 2020. Međutim, kako možete vidjeti na fotografiji ni “k” od kavada, ili “r” od paprika. Šalimo se, rajčica. 

Marin Pucar, koji je, uz Plenkovića i Čovića govorio prigodom polaganja kamena temeljca je preminuo, a iz Podravke nikada nisu odgovorili na upite našeg portala vezano za njihove planove s tvornicom. Izvjesno da je tome tako jer planova i nema. 

U odgovoru za portal Danica.hr kazali su da nemaju veze s tvornicom. 
“Nije točno da Podravka posjeduje udjele u tvornici za preradu rajčice u Mostaru te niti Podravka na bilo koji drugi način sudjeluje u financiranju ili upravljanju investicijom izgradnje navedene tvornice. Uprava Podravke, kao i Nadzorni odbor Podravke, nikada nisu raspravljali niti odlučivali o ulaganju u spomenutu investiciju, zbog čega Podravka ne može niti imati takve udjele”, potvrdila je Podravka.

Podsjetimo, 5. lipnja 2020., uoči izbora, temeljni kamen za tvornicu kod Mostara položili su hrvatski premijer Andrej Plenković, šef HDZ-a BiH Dragan Čović i predsjednik uprave Podravke Marin Pucar. Mediji su naglašavali kako je riječ o zajedničkoj investiciji Podravke i tamošnjih uzgajivača rajčice.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.