Pročitajte par maestralnih rečenica rektorima Borasu i Tomiću, spominje se onaj organ sazad ili prkno

Tomić Boras
Screenshot

Profesor Mile Lasić uputio je par maestralnih i ubojitih rečenica rektorima Sveučilišta u Mostaru u Zagrebu, koji su u Neumu naklapali na temu tko dobiva našim ulaskom u EU.

“Nije EU nepoštena, prepošteni rektori, nego su takve akademske i političke elite u regiji jugoistoka Europe: Kad u Neumu umuju oni koji o EU i NATO-u jedva nešto znaju!

Već prije dvije godine odbio sam izrijekom sudjelovati na neumskim konferencijama, iako su me pozivali u I. panel, pa ne govorim iz ljubomore, nego upozoravam - kao autor 18 knjiga o europskim integracijama i o potrazi za vjerodostojnim pripadanjem i EU i BiH - bolje je šutjeti nego izigravati upućenost o onomu o čemu jedva imate pojma! Ili je mišljenje, ipak, kao i prkno: svatko ga ima…”, napisao je kratko, no prilično ubojito na facebooku Lasić.

"BiH u Europskoj uniji treba biti već danas. Da je Europska unija poštenija, taj ću termin iskoristiti, BiH bi davno imala pridruženo članstvo" , kazao je rektor Sveučilišta u Mostaru Zoran Tomić novinarima okupljenim u Neumu.

Uslijedilo je to nedugo nakon što je nedavno pošteno dodijelio još jedan posao tvrtki Promark Ante Vidačka. Rektor Tomić je još jednom isprovocirao akademsku zajednicu, koja nažalost, za razliku od profesora Lasića, još uvijek uglavnom o tome šuti.