PROBOSANSKO-HERCEGOVAČKO ILI PROBOŠNJAČKO Džaferović poziva BH blok i Koaliciju da se ujedine i izaberu 'najlegitimnijeg Guzina'

sefik dzaferovic

Bošnjački član Predsjedništva i visoki dužnosnik SDA Šefik Džaferović boravio je danas u Mostaru, kojom prigodom je dao izjavu i na temu uspostavljanja lokalne vlasti u gradu na Neretvi.

Otvorila se opet vječna dilema, je li bosansko-hercegovačko probosansko, odnosno probošnjačko, što SDA u ovom trenutku priželjkuje, jer bi joj savršeno odgovaralo. Džaferović je u izjavi BH blok(Bosansko-hercegovački blok) gurnuo u probosanski, te sve ruke zbio u košaricu za Guzina, što je SDA-ova matrica od početka izbora u Mostaru. BH blok nacionalnom torovanju do sada uspješno odolijeva, a što će biti dalje vidjeti ćemo na nastavku sjednice, što je planirano za sutra. 

“Dobro je da smo nakon 12 godina uspjeli da se održe izbori u Gradu Mostaru. Želim da se volja građana Mostara prenese što prije kroz lokalno Vijeće i na sve druge dijelove vlasti, tako da građani Mostara dobiju ono što su izrazili kao svoju volju na izborima. U Gradskom vijeću Mostara postoji jedna grupacija probosanski orijentiranih stranaka koja ima 18 vijećnika. To je većina u Mostaru. U okviru toga postoji kandidat koji je najlegitimniji od svih kandidata u okviru te grupacije. Pozivam taj blok da se ujedini i podrži najlegitimnijeg kandidata za gradonačelnika, a to je gospodin Zlatko Guzin", kazao je Džaferović. 

Podsjetimo, nakon jučerašnje trakavice, u drugom krugu za gradonačelnika Mostara ponovno su dvojica liječnika - Mario Kordić(HDZ BiH) i Zlatko Guzin(SDA).  U BH bolu vladaju razmirice, koje i javno iznose SDP i Naša stranka. Puno više trebalo bi se znati već sutra.