PRIVEDENA JEDNA OSOBA Ugrožavao sigurnost glavne tužiteljice Gordane Tadić, pojačane mjere zaštite

PRIVEDENA JEDNA OSOBA Ugrožavao sigurnost glavne tužiteljice Gordane Tadić, pojačane mjere zaštite
BIRN

Osoba inicijala I.A. privedena je u Policijsku stanicu Olovo, gdje će se izvršiti kriminalistička obrada i zakonom propisana procedura. Radi se o osuđeniku koji se nalazi na izdržavanju kazne, a koji se nalazio na dopustu iz zatvora, priopćeno je večeras iz Tužiteljstva BiH.

"Policijski djelatnici Direkcije za kooridnaciju policijskih tijela (DKPT) BiH, zajedno sa partnerskim policijskim agencijama na terenu i nadležnim kantonalnim tužiteljstvom, rade provjere svih podataka i informacija o osobi koja je svojim vozilom, ugrožavala sigurnost glavne tužiteljice Gordane Tadić i njezinog vozila i policijske pratnje. Presretanje i ugrožavanje vozila, dogodilo se danas u popodnevnim satima u blizini Olova. Vozilo glavne tužiteljice u pratnji je policijskih vozila sa vidljivim svjetlosnim uređajima i signalima, tako da  je isključeno da počinitelj nije znao da se radi o osiguranju osobe pod 24 satnom policijskom zaštitom."

Pojačane mjere zaštite

"Policijski djelatnici DKPT BiH, pojačat će mjere zaštite i sigurnosti glavne tužiteljice, zbog navedenog događaja, kao i postojanja drugih saznanja i informacija o mogućim ugrožavanjima sigurnosti glavne tužiiteljice, koja mogu biti povezana sa radom na predmetima koji su vrlo bitni za vladavinu prava u Bosni i Hercegovini", navodi se u priopćenju.