PRIJEPORI Bošnjački ministri nisu došli na sjednicu Vlade HNŽ

PRIJEPORI Bošnjački ministri nisu došli na sjednicu Vlade HNŽ

Sjednica Vlade HNŽ koja je trebala biti održana danas je otkazana zbog nedolaska bošnjačkih ministara u Vladi. Prema našim saznanjima, bošnjački ministri su već jučer prijetili nedolaskom, navodeći više razloga. Jedan od njih je kredit Razvojne banke zbog bolnica.

Naime, na sjednici Skupštine HNŽ nedavno se glasovalo o odluci da će se Hercegovačko-neretvanska županija zadužiti kreditom kod Razvojne banke Federacije BiH za financiranje projekta izgradnje, obnove i opremanja bolnica u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (izgradnja i opremanje Klinike za dječje bolesti – Pedijatrija SKB-a Mostar, izgradnja, obnova i opremanje više odjela Kantonalne bolnice dr. Safet Mujić Mostar i dogradnja i opremanje novih odjela u Općoj bolnici Konjic) u ukupnom iznosu od 15.000.000,00 KM (slovima: petnaest milijuna maraka).  

Međutim, nije jasno jesu li uopće finalizirani pregovori s Razvojnom bankom po tom kreditu, ili je ta odluka napamet pisana. Dalje, prijepor je i oko imenovanja ravnatelja ZZO-a, gdje HDZ ima svoju kandidatkinju, no bošnjački ministri traže uzvratnu podršku za kandidate na drugim pozicijama.

Inače, ovo nije prvi put da bošnjački ministri ne dođu na sjednice Vlade HNŽ-a. Štoviše, to je višegodišnja praksa ove Vlade na odlasku.