PRIJEPORI Bošnjački ministri nisu došli na sjednicu Vlade HNŽ

Vlada HNŽ

Sjednica Vlade HNŽ koja je trebala biti održana danas je otkazana zbog nedolaska bošnjačkih ministara u Vladi. Prema našim saznanjima, bošnjački ministri su već jučer prijetili nedolaskom, navodeći više razloga. Jedan od njih je kredit Razvojne banke zbog bolnica.

Naime, na sjednici Skupštine HNŽ nedavno se glasovalo o odluci da će se Hercegovačko-neretvanska županija zadužiti kreditom kod Razvojne banke Federacije BiH za financiranje projekta izgradnje, obnove i opremanja bolnica u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (izgradnja i opremanje Klinike za dječje bolesti – Pedijatrija SKB-a Mostar, izgradnja, obnova i opremanje više odjela Kantonalne bolnice dr. Safet Mujić Mostar i dogradnja i opremanje novih odjela u Općoj bolnici Konjic) u ukupnom iznosu od 15.000.000,00 KM (slovima: petnaest milijuna maraka).  

Međutim, nije jasno jesu li uopće finalizirani pregovori s Razvojnom bankom po tom kreditu, ili je ta odluka napamet pisana. Dalje, prijepor je i oko imenovanja ravnatelja ZZO-a, gdje HDZ ima svoju kandidatkinju, no bošnjački ministri traže uzvratnu podršku za kandidate na drugim pozicijama.

Inače, ovo nije prvi put da bošnjački ministri ne dođu na sjednice Vlade HNŽ-a. Štoviše, to je višegodišnja praksa ove Vlade na odlasku.