KREDIT STIŽE, VLADA NAM GA OPET DIŽE Zbog Pedijatrije koju Kvesić nije na vrijeme završio i drugog dižemo novih 15 milijuna maraka

Ante Kvesić Klinika za dječje bolesti pedijatrija Mostar
hercegovina.info

Ravnatelj SKB-a Mostar Ante Kvesić novu zgradu Pedijatrije obećava skoro kao i transplantaciju, koja se, evo prođe i 2022. nije dogodila, baš kao što se ni Pedijatrija nije otvorila. Unatoč dosad dobivenim kreditima ravnatelj Pedijatriju ne uspijeva završiti, pa će mu uskočiti Vlada HNŽ-a najnovijim kreditnim zaduženjem.

Vlada HNŽ na narednu sjednicu Skupštine, koja se održava za dva dana poslala je odluku o kreditnom zaduženju.

Ante Kvesić Klinika za dječje bolesti pedijatrija Mostar

U prvoj točki odluke kaže se da će se Hercegovačko-neretvanska županija zadužiti kreditom kod Razvojne banke Federacije BiH za financiranje projekta izgradnje, obnove i opremanja bolnica u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (izgradnja i opremanje Klinike za dječje bolesti – Pedijatrija SKB-a Mostar, izgradnja, obnova i opremanje više odjela Kantonalne bolnice dr. Safet Mujić Mostar i dogradnja i opremanje novih odjela u Općoj bolnici Konjic) u ukupnom iznosu od 15.000.000,00 KM (slovima: petnaest milijuna maraka). Iznos kredita je 15 milijuna maraka, rok otplate 12 godina, i ukratko biti ćemo dužni do 2034. godine.

Ravnatelj SKB-a u medijima u kojima se redovito voli oglašavati kašnjenja na Pedijatriji pravdao je ratom u Ukrajini, smrću vlasnika tvrtke izvođača A3 i ostalim.

“Nećemo moći u rujnu otvoriti Pedijatriju jer već sada imamo nekoliko mjeseci kašnjenja. Samo da dovedemo predstavnike Saudijskog fonda ovdje i pojasnimo im što se događa, trebalo nam je nekoliko tjedana. Dogodila se i tragedija da je čovjek koji je na čelu konzorcija koji gradi novi Pedijatriju iznenada preminuo, tako da je i to imalo svoj odjek na tijek radova. Sada smo oko četiri mjeseca u zaostatku u odnosu na planirane aktivnosti, ali to nam nije toliki problem. Standardi izgradnje jednog ovakvog objekta se moraju poštivati jer će se tu djeca Hercegovine i šire liječiti idućih 50 godina, a možda i više”, izjavio je Ante Kvesić Pogledu.

Predsjednik Vlade HNŽ se novim dubiozama ponosi.

“Ponosni smo da je Županija u cijelosti preuzela i onaj osnovni kredit od 32 milijuna i ovaj planirani dodatak od 12 milijuna”, poručio je Nevenko Herceg u lipnju ove godine u izjavi Feni.

Kako ravnatelj troši sredstva, što pokazuju i dokazuju javne nabave, zašto angažira revizore oko kuće u Širokom stranka ne pita. Štoviše ponosna je što ravnatelju namiče dodatna sredstva.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.