POVUČENO IMENOVANJE RAVNATELJICE ZZO Rade Bošnjak gubi 2:0

Rade Bošnjak
Hercegovina.info

Ravnatelj/savjetnik ZZO-a Rade Bošnjak gubi dva nula na Vladi HNŽ-a. Naime, nakon što nedavno nije imenovana njegova kandidatkinja Ana Vidačak na čelo ZZO-a i danas je ta točka povučena s dnevnog reda. HDZ BiH nema suglasje po ovom pitanju, a bošnjački ministri se drže po strani, premda je bilo pokušaja da se utječe i na njihove ruke u kontekstu potvrđivanja Ane Vidačak. 

Bošnjaku bliska struja nije uspjela ni danas progurati imenovanje, dok u dijelu stranke koji želi promjene vlada zadovoljstvo što nije došlo do imenovanja. 

"Vlada je, na zahtjev resornoga Ministarstva kao ovlaštenoga predlagača, a zbog dodatnih konzultacija, s dnevnoga reda povukla točku ''rješenje o imenovanju direktora Zavoda zdravstvenoga osiguranja HNŽ-a", navodi se kratko u Vladinu priopćenju sa sjednice. 

Inače, obezglavljeni ZZO HNŽ i prije šest dana je trebao dobiti ravnateljicu, no u zadnji tren se omakla.

Vidačak su pokušali progurati županijski premijer Nevenko Herceg, te resorni ministar Goran Opsenica, tvrdeći da je ona najbolji kandidat, te ima potporu stranke. Kako nisu baš uvjerili ostale ministre sjednica je tada prekinuta. 

ZZO potresa afera Peti kat, gdje smo materijalnim dokazima, audio i drugim dokazima prezentirali da je Rade Bošnjak gradio paralelni zdravstveno informacijski sustav za pacijente na Petom katu Vitalisa kroz dvije privatne tvrtke Triples i Infoherc. Štoviše, dokazali smo da je sklapao i fiktivne ugovore, navodeći da Tomislava Marića angažira za rad u Zavodu, a zapravo mu je radio na tajnom projektu. 

Cijela afera je pod povećalom istražnih organa u BiH. Bošnjak se zadnjih dana upro svim životom da na čelu Zavoda ostane njegova v.d. ravnateljica Ana Vidačak, što bi značilo i zadržavanje njegove kontrole. 

Međutim, na Vladi gubi 2:0, a utakmica bi naprasno mogla biti i prekinuta. 

Rade Bošnjak