POTVRĐENA OPTUŽNICA U Ljubuškom pretukao muškarca koji je preminuo od zadobivenih ozljeda

robinja,suđenje,Njemačka,prometna nesreća,smrtni ishod,Posušje,Hrvoje Budimir,vožnja pod utjecajem alkohola,Široki Brijeg,Tužiteljstvo ŽZH,pretukao muškarca,ozljede,optužnica,Tužiteljstvo ŽZH
Pixnio

Županijsko tužiteljstvo ŽZH u Širokom Brijegu podiglo je optužnicu protiv Z. M. (1988.) zbog kaznenog djela teška tjelesna ozljeda, posljedicom kojeg je prouzročena smrt R. V.

Optužnicu u ovom predmetu zastupat će tužitelj Josip Aničić, koji će navode optužnice dokazivati pozivanjem 16 svjedoka, 4 vještaka, kao i prilaganjem preko 70 materijalnih dokaza.

Optuženi Z. M. tereti se da je 29. 8. 2022. godine oko 22:30 sati u Ljubuškom u namjeri da teško ozlijedi R. V. istog oborio na pod, a potom olako držeći da mu neće nanijeti ozljede opasne po život od posljedica kojih može umrijeti, udario ga najmanje dva puta u predio glave i tijela. Od zadobivenih ozljeda R. V. je pao u komu i 7. 9. 2022. godine preminuo u SKB Mostar.

Županijski sud u Širokom Brijegu je na temelju dostavljenih dokaza 28. 6. 2023. godine potvrdio optužnicu.

U skladu s načelom pretpostavke nevinosti, svatko se smatra nevinim za kazneno djelo, dok se pravomoćnom presudom suda ne utvrdi njegova krivnja.