POŠTANSKI PROMET OTEŽAN Pošiljke kasne, ali stižu

Hrvatska pošta Mostar
Ilustracija / hercegovina.info

Aktualna situacija sa pandemijom u kojoj se nalazimo i u kojoj gotovo sve djelatnosti prestaju s radom, pokazala je koliko su bitne kvalitetne i dobro organizirane javne usluge poput civilne zaštite, zdravstvenih usluga, granične policije, policije, medija, poštanske djelatnosti koje i u izvanrednim okolnostima, i uz izniman napor njihovih radnika pružaju svoje usluge korisnicima, te samim tim omogućavaju odvijanje gospodarskih procesa i života uopće.

Kontaktirali smo Hrvatsku poštu Mostar i provjerili kako u teškim danima kada je otežano poslovanje teče promet pošiljki za Hrvatsku i ostale zemlje.

„Prijam pošiljaka kao i obavljanje drugih usluga u poštanskim uredima te poštanski promet unutar BiH odvija se u otežanim okolnostima. U međunarodnom prometu s obzirom na mjere zaštite od širenja koronavirusa koje su poduzeli gotovo svi poštanski operateri očekuju se kašnjenja u isporuci pošiljki što uključuje i Republiku Hrvatsku. Zatim obustavljen je prijam pošiljaka za NR Kinu, Srbiju i Crnu Goru, dok se očekuju kašnjenja u prispijeću pošiljaka iz Belgije“, kazala je za hercegovina.info Danijela Brkić iz ureda marketinga i korporativnih komunikacija Hrvatske pošte Mostar.

S obzirom na novonastalu situaciju i Hrvatska pošta Mostar skratila je radno vrijeme svojih poslovnica te su poduzeli sve preventivne mjere kako bi zaštitili sve radnike, poštare, a samim time i građane.

„Hrvatska pošta Mostar kao tvrtka čija je misija biti na usluzi svim građanima i u aktualnoj situaciji nastaloj zbog pandemije virusa COVID-19 poduzima sve preventivne mjere u cilju zaštite svih zaposlenika kao i svih naših korisnika“, kazali su za hercegovina.info iz Pošte te dodali:

Naši djelatnici na terenu obvezni su nositi zaštitne maske i rukavice, a kada je u pitanju uručenje pošiljki dobili su interne upute kako postupati. Cilj nam je i dalje biti na raspolaganju građanima uz sve mjere opreza. Osobna odgovornost svih nas, naših djelatnika i korisnika je postupati u skladu s uputama nadležnih tijela i tako pridonijeti prevenciji širenja koronavirusa“, napisali su.

Ukoliko trebate poslati pošiljku to i dalje možete učiniti, a procedura i dalje ista. Jedina izmjena, u skladu s odlukama nadležnih, je prilagođeno radno vrijeme u njihovim poslovnicama. Poštanski uredi i dalje su na usluzi građanima od ponedjeljka do subote, a novo radno vrijeme možete pogledati na linku.

Iz Hrvatske pošte Mostar građanima su poručili kako za dodatne informacije o načinima dostave mogu saznati preko besplatnog info telefona 080 088 088, putem službene stranice Hrvatske Pošte te putem Facebooka.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.