POLITIČKA BURA Nakon SBB-a, raspušten i SNSD u Mostaru

Milorad Dodik
hercegovina.info

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik raspustio je u petak Gradski odbor SNSD-a Mostar i sve stranačke organe.

Istom odlukom imenovao je privremeni Gradski odbor Mostar i dr. Velibora Milivojevića za predsjednika privremenog odbora. Milivojević je na lokalnim izborima u Mostaru izabran u Gradsko vijeće Mostara gdje je postao zamjenik predsjednika Gradskog vijeća i predsjednik Kluba Srba.

Privremeni Gradski odbor ima rok od šest mjeseci da organizira i provede unutarstranačke izbore u Gradskom odboru Mostar, prenosi Topportal. Novi predsjednik dr. Velibor Milivojević je naglasio da mu je nova funkcija čast, ali i velika obaveza da nakon dobrog postignutog rezultata na lokalnim izborima u Mostaru u narednim danima i mjesecima i SNSD ojača. 

Izrazio je zadovoljstvo i zahvalnost na svemu što je Gradski odbor uradio i do sada, ali i naglasio kako će nastojati da se u narednom periodu stranka omasovi i postane prepoznatljiv i utjecajan faktor u gradu. "Posebno ću se truditi da se u stranku učlani što više mladih ljudi kako bismo dobili novu energiju i poticaj da razvijamo i SNSD i srpsku zajednicu u Mostaru", kazao je Milivojević.