PODIGNUTA OPTUŽNICA Direktor firme iz Kreševa optužen da je utajio skoro milijun maraka poreza

Kreševo

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Dragana Petrića, rođenog 1961. godine u Sarajevu, državljanina BiH i Republike Hrvatske, i firme Limprodukt d.o.o. Kreševo.

Optuženi se terete da su od 1. siječnja 2016. do 31. svibnja 2018. godine - Dragan Petrić, u svojstvu direktora i osobe ovlaštene za zastupanje firme Limprodukt d.o.o. Kreševo, s ciljem izbjegavanja plaćanja davanja propisanih poreznim zakonodavstvom BiH, u svrhu ostvarivanja protupravne imovinske koristi, nije obračunao niti evidentirao u poslovnim knjigama ostvareni promet u iznosu od od 5.840.267,10 KM, niti prikazao pripadajući izlazni PDV u iznosu od 992.845 KM, za koji iznos je oštetio proračun BiH.

Limprodukt d.o.o. Kreševo se tereti da je, kao pravno lice, raspolagalo protupravno ostvarenom imovinskom koristi u svom redovnom poslovanju.

"Dragan Petrić i Limprodukt se terete za kazneno djelo porezne utaje ili prevare. Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH", priopćilo je Tužiteljstvo BiH.