POČINJE SUĐENJE TRPKU Krim dosje mu je teško nadmašiti, a širokobriješki suci su se posebno ‘proslavili’ u ovom predmetu

Ivan Kožul Trpko

Širokobriježan Ivan Kožul zvani Trpko, kojem je policija u studenom 2021. u podrumu našla dva kilograma heroina i bombu 19. lipnja naći se na sudu. Trpko je poznat policiji diljem EU, padao je s 30 kilograma heroina skrivenog u oplati krova, no posebno se u BiH proslavio nakon što su ga suci pustili na ulicu unatoč dva kilograma heroina i bombi u podrumu. Skandalozna odluka širokobrijeških sudaca urodila je i prvom disciplinskom prijavom u povijesti tužiteljstva ŽZH. Tužitelj Josip Aničić prijavio je suce, koji su ga prvo pustili, da bi ga potom tjeralicom tražili. Kad je konačno nađen, a nakon što uopće nije trebao biti ni tražen, Trpku je zakazano suđenje.

"Optuženiku Ivanu Kožulu je zakazana glavna rasprava za 19. lipnja 2023. godine u 11:00 sati. Optužnicu zastupa Josip Aničić, tužitelj Županijskog tužiteljstva ŽZH", potvrdila je za Hercegovina.info glasnogovornica Petrunjela Matijević.

Kožula optužnica tereti da je dana 11.11.2021. u mjestu Knešpolje b.b. - Široki Brijeg u podrumu obiteljske kuće u buretu crne boje, držao četiri prozirne pvc vrećice s ukupno 2274,968 grama heroina, dakle, neovlašteno radi prodaje držao tvari koje su propisom proglašene opojnom drogom.

Uz to je imao i bombu.

“Dana 11.11.2021. godine u mjestu Knešpolje b.b. - Široki Brijeg, u podrumu obiteljske kuće u drvenom sanduku neovlašteno je držao ručnu bombu BR M75,  dakle, neovlašteno držao vatreno oružje, čija nabavka građanima uopće nije dopuštena”, navodi se, uz ostalo u optužnici koja ga terete da je počinio kaznena djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih i nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari.