ZNA GA CIJELA EU Na Bregani je 2008. pao s 30 kilograma heroina, a Sud u Širokom ga pustio da šeće

Ivan Kožul Trpko, bregana, Široki Brijeg, vijesti
Ilustracija

Širokobriježanin I.K. (1985.) iz Širokog Brijega, kojemu je policija u podrumu obiteljske kuće pronašla dva kilograma heroina i bombu, a koji je unatoč tome skandaloznom odlukom Suda u Širokom Brijegu pušten na slobodu poznat je policiji diljem EU. 

Kako Hercegovina.info saznaje radi se o Ivanu Kožulu zvanom Trpko, koji je 2008. zahvaljujući psu tragaču uhićen na graničnom prijelazu Bregana. 

Tada je u u vozilu Ford Transit prevozio 30 kilograma heroina sakrivenog u oplati krova, vrijednog nešto više od 700.000 eura. Tada dvadesettrogodišnjak je uhićen i proslijeđen dežurnom sucu Županijskog suda u Zagrebu, kojem je priznao da je heroin zapakiran u nekoliko većih paketa htio prokrijumčariti u Španjolsku. 

Bio je u zatvorima diljem EU, a osim ove pošiljke pronalažene su mu i manje. Sve to, kao i činjenica da su mu 11. studenog u podrumu obiteljske kuće nađene četiri PVC vrećice s ukupno oko dva kg heroina i jedna bomba, nije bilo dovoljno Sudu u Širokom Brijegu da ga zadrži u pritvoru.

Izvanraspravno vijeće Općinskog suda u Širokom Brijegu odbilo je žalbu Županijskog tužiteljstva županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) na odbijanje prijedloga za određivanje pritvora I.K. (1985.) iz Širokog Brijega, koji se sumnjiči zbog kaznenih djela 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga' i 'Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari'.

Prijedlog za određivanje pritvora podnesen je zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i bojazni da će osumnjičenik ponoviti kazneno djelo 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga'. Za Sud pak nikakvih bojazni nema da bi višestruki ponavljač kaznenih dijela diljem EU mogao nastaviti kao i do sada. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.