Počelo proljetno čišćenje u HDZ-u BiH, evo tko prvi leti

Predsjedništvo HDZ BiH
HDZ BiH

S dolaskom visokih temperatura i lasta počelo je predblagdansko čišćenje u mnogim stranačkim središnjicama. Sukladno tome HDZ BiH ozbiljno se odlučio pozabaviti trulim članstvom koje kalja ugled zdravog dijela stranke i reći im dosta je više. 

Na jučerašnjem Predsjedništvu stranke po prvi puta od njezina osnutka javno se govorilo o dijelu članstva koje bezobrazno krade i kalja ugled stranke te aplikacija zoom nije mogla podnijeti broj sugovornika koji su se javljali za riječ. Predsjednik je sve nijemo promatrao, i sam nesvjestan da se o njegovoj stranci radi i da se svi u njegovom okruženju laktaju reći istinu. 
Sve je potaknula objava jednog prijateljskog i nestranačkog medija da je vozač šefa jedne županijske službe digao 200 tisuća maraka na kupoprodaji samo jednog prostora u HNŽ-u za potrebe ZZO-a. 

Odlučeno je da će se do naredne sjednice Predsjedništva procjenjivati vozni parkovi pojedinih ravnatelja i ministara, a koji su u nekim slučajevima teški i preko milijun maraka te nekretnine koje imaju u zemlji i inozemstvu te ih se vraćati u normalne okvire koje živi njihov narod. Zaneseni valom mirisa proljetnog čišćenja i katarze, u HDZ-u BiH su odlučili da od danas više ništa neće biti isto. Stari kleptomani će biti pometeni u lopatu, a nove snage će preuzeti stranku, te voditi svoj narod do boljeg sutra.

Nakon što su čuli za preduskrsno čišćenje u Mostaru, SDA planira identično predbajramsko čišćenje, a revolucija se prelijeva u Banja Luku, gdje bi moglo isto biti sedam dana nakon Mostara. S obzirom da su stranke odlučile riješiti problem starog olinjalog kadra, a dati priliku mladeži, izuzevši TO Bogodol, čini se da nam dolaze neka bolja vremena.
_______
Tekst je satiričnog sadržaja i svaka sličnost sa stvarnim osobama, pojavama, organizacijama, mjestima i događajima je slučajna. Aprilili.