OTVOREN POZIV Šest milijuna za poljoprivrednu proizvodnju u BiH

Selo poljoprivreda krumpir freza
Ilustracija / hercegovina.info

Projekat EU4AGRI objavio je javni poziv za dodjelu šest milijuna KM za podršku investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju u BiH s ciljem postizanja održive poljoprivrede, kontrolirane upotrebe prirodnih resursa i uvođenja dobrih praksi, te stvaranja novih i očuvanja postojećih radnih mjesta, priopćio je UNDP.

Na javni poziv se mogu prijaviti fizičke osobe, preduzetnici, zadruge i poduzeća koja se aktivno bave primarnom poljoprivrednom proizvodnjom u sektorima proizvodnja mlijeka, mesa, uzgoj žitarica i uljarica, uzgoj voća uključujući vinogradarstvo i masline, uzgoj povrća, proizvodnja sadnog materijala, jaja, uzgoj ribe, začinskog bilja, ljekobilja, i gljiva i proizvodnja meda.

Podnositelji prijave mogu podnijeti isključivo samostalno, priopćio je UNDP.

Svaki podnositelj prijave može aplicirati za bespovratna sredstva u iznosu od 20.000 KM do 200.000 KM, a za svaku investiciju podnositelj prijave mora osigurati vlastito sufinanciranje u iznosu od minimalno 35 odsto od ukupnog iznosa investicije, izuzev za sektor proizvodnje voća i povrća gdje vlastito sufinanciranje iznosi minimalno 30 posto.

Svi zainteresirani mogu pristupiti javnom pozivu putem veb stranice www.eu4agri.ba, a rok za podnošenje prijava je 31. siječanj 2022. godine do 17.00 sati.

Ovo je sedmi javni poziv objavljen putem projekta "EU4AGRI" kako bi se podržao ruralni razvoj, pogotovo u razdoblju trajanja pandemije covida19 i oporavka od krize.

Kroz projekat "EU4AGRI"  do sada je podržano 45 investicija poljoprivrednika i poduzeća sa investicijama ukupne vrijednosti 10,7 milijuna KM od čega je 6,3 milijuna KM financirala EU.

Projekte provodi UNDP u BiH u partnerstvu sa Češkom razvojnom agencijom, Njemačkim društvom za međunarodnu saradnju i Međunarodnom organizacijom rada.