OTIŠ'O JE POREZ PLATIO NIJE Izgleda da je Barbarić izbjegavao platiti PDV, i da bi sve kazne mogle biti ništavne

Kazne parking Luka
Hercegovina.info

Direktor javnog poduzeća ne smije uraditi samo dvije stvari, povlastiti il' uzeti nešto sebi bi bila prva, dok bi druga bila – izbjeći plaćanje poreza državi. Direktor Mostar Parkinga Ivan Barbarić, kada smo mislili da će mu domet biti samo ovo prvo, oduševljava nas novim saznanjima – ni PDV platio nije. 

Hercegovina.info iz više izvora saznaje da direktor Barbarić nije plaćao PDV na nenaplaćene kazne, kao ni na dnevne karte, što bi bile osnove financija, da do 10.-og u mjesecu platiš porez, bez obzira jesi li nešto naplatio ili ne. 

Iz MO Parkinga ne odgovaraju na naš upit plaća li MO parking PDV na svaku izdanu kaznu(dnevnu kartu), evidentira li se svaka izdata kazna (dnevna karta) kao promet u sustavu MO parkinga, kao ni što je s izdanim kaznama (dnevnim kartama) od prošle godine koje nisu naplaćene i to nije slučajno. Naime, kako nam javljaju zidovi u MO Parkingu porez nije plaćan, a zaostatci se mjere u stotinama tisuća maraka. 

Osim kaznene odgovornosti direktora nameće se još jedno pitanje, jesu li izdane kazne i karte, a koje nisu fiskalizirane uopće važeće, obzirom da su izdane na crno. Sakupljači kazni među revoltiranim građanima uskoro bi mogli odahnuti i po ovom pitanju. 

Ovom prilikom treba se prisjetiti i povlaštenih karti o kojima smo prvi pisali, a koje je direktor izdao sebi i prvim suradnicima. Gradonačelnik mu je to oprostio, treba vidjeti hoće li mu oprostiti i PDV.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.