OPREZ Lažni djelatnici UniCredit banke varaju građane, zastoji s internet bankarstvom

Unicredit banka
Ilustracija

UniCredit Bank obavjestila je danas svoje klijente da su u posljednje vrijeme zabilježeni slučajevi lažnog predstavljanja i kontaktiranja njihovih klijenata od strane nepoznatih osoba koji se predstavljaju kao zaposlenici Banke s ciljem zloupotrebe.

Napominju da obratite pažnju, te ukoliko se putem telefonskog poziva, SMS-a ili nekog drugog vida online komunikacije od vas budu tražili bilo kakvi osobni podaci, podaci koji se tiču vaše kartice, aktivacijskog koda ili PIN-a m-ba aplikacije, na iste ne odgovarate.

"Ovim putem naglašavamo da UniCredit Bank od svojih klijenata nikada neće tražiti povjerljive informacije putem telefona, SMS-a, Vibera, kao što su broj kartice, PIN, lozinka i sl. Ukoliko imate sumnju u prijevaru, nemojte pokretati linkove i nemojte nikada prilagati vaše osobne podatke i lozinke. Za sva pitanja i prijave potencijalne sumnje na raspolaganju Vam stoji Podrška korisnicima UniCredit Bank putem besplatnog info telefona 080 081 051 i email adresa [email protected]", navodi se.

Valja reći kako su iz UniCredita poslali obavijest kako u funkciji nije internet bankarstvo.

"Uslijed planiranog redovnog održavanja i unaprjeđenja sustava Banke, očekuju se povremeni zastoji u radu m-ba, e-ba i e-ba plus usluga u razdoblju od subote 24.4. od 14:45 sati, do nedjelje 25.4. do 9 sati. Također, u navedenom razdoblju bit će onemogućene transakcije uplata gotovine i kupovine prepaid bonova na bankomatima UniCredit Bank. Unaprijed se izvinjavamo za eventualne neugodnosti, te zahvaljujemo na razumijevanju", stoji u obavijesti.

Iako se navodi kako će povremenih zastoja biti tek od sutra pa do nedjelje, građani nam javljaju kako problema s istim imaju već danas, a povratnu informaciju koju dobivaju je ta da internet bankarstvo neće biti dostupno do utorka 27. travnja 2021. godine.