ONI VODU MJERE, A TKO MJERI VODOMJERE U Ljubuškom svako 5 godina novi, u Mostaru...

Voda vodomjer instalacije
Ilustracija

Temeljem članka da korisnici nisu dužni plaćati vodu ako su im vodomjeri stariji od pet godina, a nisu baždareni poslali smo upite vodovodima u Hercegovini, na temu cijena vode, ali i vodomjera.

U Ljubuškom svako pet godina mijenjaju vodomjere po sistemu staro za novo. „Vodomjerila se baždare svakih  5 godina ali po principu novo za staro , što znači da uzimamo nova vodomjerila uz umanjenu cijenu, jer im dajemo stara“, odgovorili su nam Parkovi Ljubuški.

Iz mostarskog Vodovoda kažu da se na održavanju vodomjera sustavno radi.

„Naši djelatnici svakodnevno rade na održavanju vodomjera, bilo da se radi o izmjeni novim ili servisiranim, baždarenim vodmjerima“, istaknula je glasnogovornica mostarskog Vodovoda Marina Sušac.

„Jedam smo od tri vodovoda u BiH koji posjeduje slijedeće: Na osnovu Zakona o mjeriteljstvu BiH, Zakona o upravi, Zakonu o upravnom postupku, te u skladu sa Pravilnikom o imenovanim mjeriteljskim laboratorijima i Odluci o primjeni Zakona o mjeriteljstvu BiH i Pravilnika o imenovanim mjeriteljskim laboratorijama, doneseno je 29.05.2017. Rješenje o imenovanju laboratorije za verifikaciju mjerila Pravnoj osobi: „Vodovod“ društvo za vodovod i kanalizaciju d.o.o. Mostar; Adresa: Mile Budaka 106, 88000 Mostar, BiH. Laboratorij za akreditaciju mjerila je akreditiran kod Instituta za akreditiranje Bosne i Hercegovine“, posjasnili su.

Naš članak da korisnici nisu dužni plaćati vodu ukoliko vodomjeri nisu baždareni digao je popriličnu buru. Javili su nam se i brojni čitatelji, koji tvrde da im vodomjer nije mijenjan godinama.