ODRŽANA SJEDNICA Odlučeno što će biti sa statusom Sebije Izetbegović na Medicinskom fakultetu u Sarajevu

Sebija Izetbegović diploma
Avaz

Sebija Izetbegović, direktorica KCUS-a kojoj je prije dva mjeseca oduzeto zvanje magistra i doktora, a nakon toga i titula redovne profesorice, službeno više nije zaposlenica na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, točnije, otkaz je postao pravosnažan i ona više nije nastavnica na ovoj zdravstvenoj ustanovi, saznaje Avaz.

Uručeni otkaz

Avaz saznaje kako Upravni odbor UNSA, koji je nedavno održao sjednicu, nije uvažio žalbu Sebijinih odvjetnika na uručeni otkaz 24. travnja ove godine, ali je nije ni odbio. 

To znači da je ostalo na snazi rješenje koje su ranije potpisali rektor UNSA Rifat Škrijelj i Amina Valjevac, dekanica Medicinskog fakulteta.

Sebija Izetbegović je s Medicinskim fakultetom UNSA sklopila ugovor o radu 15. prosinca 2014. godine na nepuno radno vrijeme, za poslove nastavnika u zvanju redovni profesor na Katedri za ginekologiju i porodništvo.

Nije profesorica

''Dr. Sebiji Izetbegović prestaje radni odnos s Medicinskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu na osnovu zaključenog Ugovor o radu na neodređeno vrijeme s nepunim radnim vremenom od 15. 12. 2014. godine, zbog stavljanja van snage odluke Senata Univerziteta u Sarajevu od 29. 1. 2022. godine o izboru imenovane u zvanje redovne profesorice za oblast Ginekologija i porodništvo na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu'', navodi se u rješenju od 24. travnja.

Međutim, ona je mjesecima odbijala prihvatiti rješenje o otkazu, kako bi se proces što više odugovlačio.

Ali, UO UNSA žalbu nije prihvatio.