OBOREN I REKORD Čak šest beba rođeno u Mostaru na startu godine

Bebe
Ilustracija

Prva beba u Mostaru u 2023. godini rođena je na porodiljnom odjelu Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar u 2 sata poslije ponoći. Rođeno je drugo dijete u obitelji Ćuk. Riječ je o djevojčici koja je pri rođenju bila teška 3400 gr., dužine 56 cm.

Čestitku je uputio i gradonačelnik Mostara, Mario Kordić, koji je u mostarskoj bolnici posjetio prvu rođenu bebu u 2023. godini.

''U svima nama se rađaju nove želje u početku Nove godine, a ipak najposebnije je kada se rodi dijete!  Bilo mi je zadovoljstvo posjetiti prvu bebu koja je na svijet došla u 2023. godini. Iskrene čestitke obitelji Ćuk i radujemo se činjenici da je u novogodišnjoj noći oboren rekord po broju novorođene djece u SKB Mostar. Čestitke svim obiteljima i nadamo se da će cijela godina biti kao protekla noć'', napisao je na svom Facebook profilu.

Nakon toga rođena je još jedna djevojčica i to prinova u obitelji Jurčić. Beba je rođena u 3:40 sati, težine 4000 gr. dužine 58 cm.

Potom je u 7:15 sati obitelj Stipović dobila djevojčicu koja ima težinu 3300 gr., i dužine 55 cm. Još jedna djevojčica rođena je u 7:25 sati i to iz obitelji Topić. Djevojčica je težila 2900 gr., i duga je 52 cm.

Obitelj Marijanović je u 8:50 sati bogatija za djevojčicu koja je pri porodu težila 2800 gr, dok je dužina bila 53 cm. Jedini dječak do 9 sati rođen u SKB Mostar je iz obitelji Kvesić. Dječak je rođen u 9 sati, njegova težina je iznosila 3400 gr., dok je dugačak 58 cm.

Tijekom dana se očekuju još dva poroda, navedeno je iz porodiljnog odjela SKB Mostar. Također, priopćeno je kako je u protekloj godini na tom odjelu zabilježen rekord u broju poroda tijekom jedne godine, te je u 2022. godini zabilježeno 1855 poroda. Od završetka rata pa do sada u toj ustanovi nije zabilježen veći broj novorođenčadi u toj ustanovi, istaknula je za Hercegovina.info dr. Ivana Čuljak Blagojević.

Kontaktirali smo i porodiljni odjel Kantonalne bolnice 'Dr. Safet Mujić', međutim do 9 sati nije rođena niti jedna beba u 2023. godini.