OBEĆANJE ISPUNJENO Sindikati HP Mostar objavili koliku plaću ima zaposlenik s 28 godina staža

Poštar
Ilustracija

Sindikat HP Mostar "pohvalio" se izvršenim obećanjem da će objaviti javno plaću njihovog predsjednika, a to su učinili dokazom Godišnjim izvješćem plaće gospodina Erića.

"Obećano, učinjeno. Kao što smo obećali u priopćenju za javnost od 13. 01. 2022. godine da ćemo objaviti godišnju platnu listu (GIP) za 2021. predsjednika našeg Sindikata ovdje to sada i činimo. Uvid u ovu listu najbolje potvrđuje ono na što Nezavisni Sindikat djelatnika HP Mostar već godinama upozorava. To su male plaće radnika HP Mostar. S ugovorom poštara i 28 godina staža predsjednik Nezavisnog Sindikata djelatnika HP Mostar ima ukupnu plaću za proteklu godinu u iznosu od 10,380,59 KM. U istoj koloni 16. neto vidljiva su primanja po mjesecima. 

Ovo nije uvid samo u plaću jednog čovjeka, nego i u plaće većine radnika u HP Mostar sa srednjom ili nižom spremom (poštari, pomoćni radnici za poštanske poslove, čistačice, skladištari, šalterski radnici, radnici u sortirnici, vozači, administrativni suradnici itd.). Neki od navedenih imaju i niža primanja. Povećanja plaća kojima se Uprava Društva hvali su u iznosima od 30 KM do 40 KM pa sami možete zaključiti koliko to popravlja kućni proračun naših radnika", naveli su u svom priopćenju.